Published On: mie, Mar 9th, 2011

Un barbat a fost scos dintr-un canal termic de un echipaj SMURD

Share This
Tags

 

 

* individul, un om al strazii, isi prinsese piciorul intre doua tevi si nu mai putea sa-l scoata de acolo

Un barbat de 60 de ani, care toata iarna a dormit intr-un canal termic din municipiu, a  trecut azi dimineata printr-o patanie mai putin obisnuita. Noaptea trecuta, in tipul somnului, acesta si-a prins piciorul intre doua tevi din canalul unde se adapostise, iar cand s-a trezit, n-a mai putut sa se elibereze. Barbatul a strigat dupa ajutor, iar un trecator l-a auzit si a sunat la 112. Un echipaj SMURD s-a deplasat la fata locului, insa salvatorii au descoperit ca misiunea lor este extrem de dificila, fiindca orificiul de intrare in canal era stramt , iar ei nu puteau sa taie tevile respective, fiindca prin ele curgea apa fierbinte. Dupa circa o ora de munca, echipajul de descarcerare a reusit sa-l scoata pe barbat din canal si l-a transportat la spital.

“Am fost solicitati pentru deblocarea unei persoane cazute intr-un camin termic, avand piciorul prins intre doua tevi de apa calda. Interventia a fost dificila, deoarece nu am putut sa folosim ustensilele de descarcerare, fiind apa calda in instalatiile de pe tevi” , a declarat plt. Danut Cotet,  din cadrul ISU Braila.

Locatarii din zona spun ca initial, canalul avea lacat la usa de vizitare, insa oamenii strazii il taie sistematic, ca sa se adaposteasca la caldura. “ Era pus lacat aici, dar nu sta decat cateva zile inchis canalul, fiindca vin boschetarii si taie lacatul, ca sa intre sa doarma acolo, la caldura. Nu este singurul canal unde intra, pe timpul iernii, sunt mai multi care si-au facut adapost aici”, ne-a declarat un locatar de la un bloc din apropiere. 

Victima a ajuns la spital cu piciorul insangerat si fractura la gamba.

“La Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgente Braila a fost adus de catre un echipaj SMURD un barbat in varsta de 60 de ani gasit intr-o gura de canalizare, prezentand o fractura oase gamba dreapta. Bolnavul va fi investigat si apoi se va decide internarea lui pe o sectie in spitalul nostru”, a declarat dr. Marian Baciu, de la  Spitalul Judetean Braila.

Barbatul va ramane  in spital cateva zile, pentru ingrijiri medicale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-