Published On: mar, Mar 22nd, 2011

Traficul de minori are fete ascunse

Share This
Tags

* “Foloseste internetul cu grija, traficul de minori are fete ascunse!”. Sub acest titlu sugestiv s-a desfasurat campania organizata de Inspectoratul de Politie Judetean Braila, prin compartimentele Analiza si Prevenirea  Criminalitatii si Politia de Proximitate, in colaborare cu Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galati, cu scopul constientizarii  minorilor cu privire la riscurile aferente utilizarii necorespunzatoare a mijloacelor tehnologice (internetul, telefonul mobil, aparate video si foto etc).

Adolescenti, tineri, internet. Atat de multe conexiuni, atat de multe tentatii. Minori, internet, trafic de minori, aparent nici o legatura, in realitate, multe riscuri… IPJ Braila a incercat sa aduca in atentia unui grup de de elevi ai Grupului scolar “Gh. K. Constantinescu” din Municipiul Braila, printr-o intalnire care a avut ca scop promovarea, la nivelul acestei unitati de invatamant brailene, a campaniei de prevenire a traficului de minori si a exploatarii copiilor, intitulata, sugestiv, Foloseste Internetul cu grija. Traficul de minori are fete ascunse!”. Campania, initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane si derulata la nivel national, urmareste cresterea gradului de constientizare a minorilor cu privire la riscurile aferente utilizarii necorespunzatoare a mijloacelor tehnologice (internetul, telefonul mobil, aparate video si foto etc).

Activitatile derulate la Grupul scolar „Gh. K. Constantinescu” Braila au constat in discutii interactive cu elevii, in cadrul carora specialistul Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane (ANITP)- Centrul Regional Galati a promovat imaginea campaniei, mesajul si clipurile aferente acesteia si a diseminat materiale informative elaborate pe parcursul campaniei.

De asemenea, specialistul ANITP, politistii de prevenire si de proximitate au prezentat elevilor informatii referitoare la traficul de persoane, la modalitatile si formele de manifestare (exploatare sexuala, exploatare prin munca, etc.), precum si riscurile asociate acestui tip de infractiune, in scopul informarii acestora atat asupra necesitatii cunoasterii si adoptarii unor comportamente dezirabile, pentru a nu deveni victime ale infractorilor, cat si asupra importantei adoptarii masurilor de siguranta personale.

In cadrul discutiilor purtate, pornind de la realitatea ca elevii sunt cei mai frecventi utilizatori ai internet-ului, accentul a fost pus pe riscul de a deveni victima a traficului de persoane, inclusiv prin accesarea internet-ului si, mai ales, a site-urilor de socializare, prin acceptarea si dezvoltarea unor relatii „de prietenie” si, ulterior, a unor intalniri cu persoane necunoscute, insa cunoscute prin internet.

La finalul intalnirii, elevii care au participat activ la dezbateri au fost „premiati” cu materiale promotionale, realizate in cadrul campaniei „Foloseste Internetul cu grija…Traficul de minori are fete ascunse!”.

(Alina Tatu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-