Published On: joi, Mar 31st, 2011

Titiu apeleaza la metode staliniste pentru a intimida ziaristii

Share This
Tags

* din nefericire, cel care se da mare sahist face mutari proaste, care o sa-l lase doar cu nebunii * mai nou, oamenii presedintelui PDL Braila ii filmeaza pe ziaristii care pun intrebari, in conferinta de presa

Presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu - “Mauru” pentru intimi, Titiu Tuciuriu, pentru adversarii politici -, ii barfeste pe altii ca ar fi comunisti, dar nu se vede pe el insusi. Disperat ca este intrebat tot felul de chestii neplacute la conferintele de presa si ca este mancat de partea dorsala de proprii colegi de partid, iar presa scrie despre asta si-l umple de ridicol, cand se lauda ca sunt ca fratii la partid, Titiu nu mai stie ce presiuni sa faca asupra ziaristilor, ca sa-i determine sa nu-i mai puna intrebari stanjenitoare. A inceput cu faimoasele acreditari, fara de care nu putea sa stea de vorba cu presa, pentru obtinerea carora a facut reclamatii si presiuni; a continuat cu faptul ca i-a avertizat pe ziaristi ca inregistreaza pe reportofon conferintele de presa, ca sa aiba dovezi impotriva lor, cand cineva scrie lucruri neadevarate sau il citeaza incorect – de parca am avea nevoie noi, ziaristii, sa inventam, nu scoate el destule perle inregistrate si de noi si de reportofonul propriu – si a mers mai departe, cu mania de a-i pune la punct pe cei care spun ceva ce nu-i convine, cu o replica de genul “masurati-va cuvintele!”, pe un ton uneori superior, alteori de-a dreptul amenintator. Daca s-ar fi intamplat doar o data, am fi zis ca i-a scapat, ca asa este el obisnuit sa se poarte cu supusii de la partid sau cu angajatii care sunt dispusi sa-i suporte orice, dar Mauru, care se autoproclama “unul dintre cei mai verticali oameni politici din Braila” continua cu acest gen de manifestari deplasate.

Daca ne intrebati pe noi, ar fi fost mai corect sa se compare cu oamenii politici din Galati, ca acolo doarme noaptea, dar, pentru ca trece fugitiv prin Braila, in timpul zilei, el are senzatia ca e brailean de-al nostru. Asa, sunt multi care s-au nascut in Braila, dar asta nu inseamna ca mai sunt si acum braileni. Poate cu sufletul, ceea ce nu e cazul lui Mauru, ca la el, sufletu-i ca… puneti dvs urmarea, dupa imaginatia fiecaruia si daca rimeaza, v-ati gandit la ce ne-am gandit si noi.

Revenind la subiect, prima data, Titiu a mustruluit-o intr-o conferinta de presa pe o ziarista care remarca faptul ca el stie mai bine situatia de la Galati, decat cea de la Braila, motivul evident fiind ca a fost viceprimar de Galati patru ani. Ca de obicei, Dumitru a vazut rosu inaintea ochilor cand i s-a amintit de Galati – ce i-or fi facut aia acolo, de este atat de marcat, nu stim, dar incepe sa ne fie mila. Noi auzisem ca aia de la PDL i-au dat un sut in fund si l-au aruncat la Braila, dar incepem sa ne intrebam daca nu i-or fi facut si altceva in zona aceea… a PDL-ului, la asta ne referim.

In aceasta stare de spirit extrem de agitata, Titiu a izbucnit ”Masurati-va cuvintele, ca asta este calomnie!”. Ce calomnie e o astfel de remarca, nu stim – ca nu l-am facut noi viceprimar de Galati, l-a facut partidul ! -, dar incepe sa ne enerveze obsesia aceasta a lui Titiu si poate ne hotaram sa-l filmam vreo cateva seri, ca sa vedem unde domiciliaza cu adevarat, nu in buletin. Daca postam filmuletele pe site, poate se mai calmeaza si Dumitru si mai renunta la fitele astea de “brailean” cu domiciliul real in Galati.

Astazi, tot in conferinta de presa, lui Dumitriu i-a sarit iar mustarul, cand o alta ziarista l-a intrebat daca s-a impacat cu Viorel Balcan. Iarasi, replica celebra a lui Titiu, cu o tenta pe care ziarista insasi a caracterizat-o ca fiind amenintatoare. Seful PDL a fost insa evident deranjat cand a fost rugat de presa sa se controleze el insusi la limbaj si la ton, inainte de a le cere altora sa se controleze si a declarat ca nu cere decat sa fie respectat. Mai Titiule,  daca nu ne inspiri respect, ce sa facem, sa ne scremem sa ne iasa?! Ar fi cazul sa te multumesti cu faptul ca iti vorbim politicos, fiindca respectul se castiga, nu poti sa-l obtii pe baza de reclamatii sau amenintari. Si nici nu poti sa-l cumperi.

Tot astazi, galateanul cu pretentii absurde de brailean, iritat ca reprezentantul Infobraila l-a intrebat daca-l deranjeaza ca Balcan a povestit ca in copilarie, lui Dumitriu i se spunea Titi Mincinosu – ce intuitie au copiii astia, e ceva de speriat! – Mauru a sarit de tur in sus si-a replicat, in stilul smuls: “daca ati  fi o ziarista adevarata”, bla, bla, bla. O ziarista adevarata, adica acreditata de Biroul de presa al PDL?! Uite ca nu am cerut acreditarea, asadar, ne multumim cu statutul de ziaristi neadevarati! Pana una alta, nu esti tu, Maurule, ala care sa ne dea lectii de ziaristica! Asa ca du-te si te joaca cu piesele tale de sah in praf si lasa-ne pe noi sa facem presa asa cum ne pricepem, ca daca nu o facem bine, nu ne mai citeste nimeni!

Cea mai tare isprava a lui Titi Mincinosul – cum ii spune colegul sau de partid, Viorel Balcan, in privat, cand nu e Dumitriu de fata – este insa ca de astazi, si-a pus junii de la Biroul de presa sa-i filmeze pe ziaristii care pun intrebari. Crezi ca ne sperii, Maurule, ca ne filmezi si tu pe noi, nu numai noi pe tine?!

Comentarii

comentariu

About the Author

-