Published On: lun, Mar 14th, 2011

Tara arde si pe Cibu il ingrjoreaza invazia crapului chinezesc

Share This
Tags

* senatorul UNPR Constantin Cibu avertizeaza ca lacul Blasova a fost infestat cu crap chinezesc, care nu are valoare comerciala si nici nu se prinde la undita

Senatorul UNPR de Braila Constantin Cibu este nemultumit ca autoritatile judetene nu exploateaza la adevaratul potential zona Blasova. Cibu, a carei principala pasiune in ultimii ani a fost pescuitul, este nemultumit ca lacul Blasova nu este populat cu specii de pesti care-l sa-l faca atractiv, ci a fost “infestat” cu crapi chinezesti: “Nu s-a facut nimic in judetul asta de 20 de ani, se misca foarte greu. Uitati-va, de exemplu, s-au obtinut  de la ADS 1.000 de hectare aproape in judetul lacului Blasova. Ati vazut ceva in astia 8 ani de zile, de cand s-a obtinut acest teren, de cand l-a obtinut judetul? Hotarari care nu si-au atins scopul, nu s-a facut nimic, in afara de concesionarea luciului de apa pentru pescuit la o firma si cateva ici-colo, niste concesiuni pentru cabane, nu s-a facut nimic. Si culmea ca lacul este la ora actuala este infestat cu o specie de pesti care n-au valoare comerciala, crapul chinezesc, care dimpotriva, nu face decat sa strice calitatea apei din acest lac. E pacat ca judetul nu s-a tinut de cuvant sa faca un punct turistic adevarat in Blasova. Daca va uitati la televizor, sa vedeti acolo, se tin campionate mondiale de pescuit in lacuri prin Ungaria, lacuri care au o adancime de 15,5-2 metri; asta este un lac natural cu posibilitati de a mentine nivelul apei constant, ca Dunarea e aproape. S-ar putea face o baza de vis acolo, dar trebuie cineva sa se priceapa si sa vrea acest lucru. Daca nu se pricepe nimeni, bineinteles ca nu se face nimic!”

Intrebat cine a adus crap chinezesc in lacul Blasova, Cibu a spus: “L-a adus cel care a concesionat luciul de apa, ca el practic nu trebuie hranit si nici nu se prinde la undita. In plus, are valoare comerciala scazuta, foarte putini o sa manance crap din asta chinezesc. In SUA si Canada e o lupta extraordinara, ca au invadat in America si vor sa ajunga in marile lacuri si au luat astia niste masuri extraordinare, cu curent electric si tot nu scapa de el. Prima data s-a spus ca crapii astia chinezesti nu se inmultesc singuri. Aiurea, se inmultesc, au infestat deja Dunarea, au infestat tot!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-