Published On: mie, Mar 16th, 2011

Solutie de compromis, privind comasarea spitalelor brailene

Share This
Tags

* consiilierul Doru Damian propune o varianta de mijloc, in care sa se infiinteze mici sectii de Ginecologie si Penumoftiziologie la Spitalul Judetean si in acelasi timp, sa se pastreze spitalele de specialitate separate

Consilierul municipal PSD Doru Damian are o sugestie cu privire la o alternativa care sa impace si capra si varza, in privinta comasarii spitalelor locale. Mai exact, Damian  crede ca se poate infiinta doua sectii mai mici de Ginecologie si Penumoftiziologie la Spitalul Judetean, pentru prima urgenta si in acelasi timp, sa se pastreze spitalele de specialitate separate: “Daca infiintezi o sectie micuta de TBC si inca o sectie micuta de Ginecologie – ca eu am vazut proiectul de lege, il am chiar pe masa la birou si se vorbeste de un  compartiment de specialitatea asta – poti sa mentii Spitalul Judetean asa cum este el in forma  actuala si poti sa mai tii si celelalte spitale, ca nimeni nu ne obliga sa facem altfel. Pentru ca oricum unul care e bolnav de plamani, chiar daca se duce la Spitalul Judetean, tot la Spitalul TBC, pe Radu Campiniu se duce ca sa fie vazut si rezolvat. Asta e o goroita, o noua gaselnita de-a lor, ca sa mai rada niste lucruri care functioneaza prin unele locuri. Si-n loc sa luam exemplu de la cei care se straduiesc sa faca astfel incat lucrurile sa functioneze, noi le dam in cap la toti”.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu crede ca se poate aplica aceasta solutie: “Problema este ca discutam despre sectii performante, despre sectii care sa asigure bolnavului asistenta medicala necesara, nu neaparat sa scriu “sectie” pe ea, deci acolo trebuie niste dotari, trebuie medicii necesari. Pe hartie, sigur, putem face orice, dar in practica nu e atat de simplu”.

Amintim ca la 1 aprilie, teoretic, expira termenul-limita pana la care ar trebui sa se perfecteze comasarea celor trei spitalelor brailene, pe motiv ca altfel, nu acestea nu vor putea sa obtina autorizatie de functionare. Mai exact, Spitalul Judetean Braila nu va putea funcţiona ca spital de gradul doi, daca nu va avea sectii de Pneumoftiziologie si de Obstetrica – ginecologie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-