Published On: lun, Mar 28th, 2011

Simi, ai uitat de raportul privind scandalul SC APT ? Noi n-am uitat!

Share This
Tags

* desi primarul Aurel Simionescu a promis in urma cu cateva saptamani ca la proxima sedinta a CLM  se va prezenta un raport cu privire la modul controversat in care s-au facut angajarile de directori la Piete si s-au semnat pe sest contractele de management cu acestia, pe ordinea de zi a sedintei din 30 martie nu figureaza un astfel de punct * asta intareste suspiciunile ca edilul-sef incearca din rasputeri sa puna batista pe tambal, intr-o chestiune extrem de grava, in care manevrele sunt facute de liberali  

Sedinta Consiliului Local Municipal din 30 martie, programata pentru ora 10, va fi una extrem de interesanta, in conditiile in care in acest cadru ar fi trebuit sa se dezbata, printre altele, problema modului cel putin curios in care au fost selectati directorii nou-infiintatei SC APT, pe baza de „recomandari” date de nu se stie cine – de fapt se stie, dar sunt persoane importante, primarul nu spune cine! – precum si rapiditatea cu care s-au semnat, pe tacute, fara niciun fel de concurs, fara stirea consilierilor municipali si fara stirea primarului, contractele de management  cu cei in cauza. Manevrele sunt facute, clar, de liberalii care au pus mana pe Piete, insa este de-a dreptul suspecta consecventa cu care primarul PSD Aurel Simionescu se fereste, de saptamani intregi, sa afle exact care este situatia de acolo – ne referim la o „fereala” publica, fiindca suntem siguri ca stie exact ce se intampla – si sa faca declaratii publice pe aceasta tema. Nu de alta, dar e dificil sa spui, ca primar, ca accepti ca angajarile la o societate a Consiliului Local s-au facut pe criterii politice si de prietenii vanatoresti cu liderul PNL Catalin Boboc si ca accepti si ca s-au semnat contracte de management cu persoanele in cauza fara sa fi dat macar un test profesional, doar pentru ca au fost recomandati de cine trebuie. 

Interesant este de, dupa ce primarul a declarat in mod repetat, la intrebarile Infobraila, ca raspunsurile le vom afla cu totii – adica el, edilul-sef, consilierii si presa, in acelasi moment – la sedinta CLM din martie, acum constatam ca pe ordinea de zi nu se afla un asemenea punct. O fi crezut primarul ca uitam si scapa de intrebari?! In acest context, in care Simionescu este dispus sa faca orice ca sa-i menajeze pe liberalii condusi de tradatorul Catalin Boboc – cel care recent negocia o alianta cu PDL-ul, contra PSD – asteptam cu interes sa vedem daca vreunul dintre consilierii municipali va avea curajul sa ceara lamuriri pe aceasta tema, intr-o chestiune de interes comunitar, sau vor face cu totii politica strutului, vor respecta indicatiile de partid si vor tacea malc. Dat fiind ca de la liberali nu ne asteptam la o asemenea interpelare, iar social-democratii, este posibil sa adopte pozitia ochilor strans inchisi practicata de Simionescu in aceasta problema, ne intrebam daca „prietenul” liberalului Boboc, seful PDL Constantin Dumitriu, le va cere consilierilor sai sa se faca si ei ca nu vad neregulile de la SC APT. Sa te vedem, Dumitriule, ai batut palma cu prietenul Boboc si-i protejezi interesele, sau nu?

Daca edilul-sef a „uitat” de problema de la SC APT, el n-a uitat insa sa treaca pe ordinea de zi un important proiect de hotarare, privind aprobarea amplasarii bustului cetateanului brailean NAUM VECHILARGI, ideolog al Renasterii Nationale albaneze, la intersectia Bulevardului Independentei cu Strada Scolilor.     

Iata, in continuare, ordinea de zi a sedintei CLM din 30 martie, asa cum a fost data publicitatii:

1).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea conturilor de execuţie ale bugetului local al Municipiului Brăila, bugetelor instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local, bugetelor instituţiilor finanţate integral din venituri proprii, bugetului veniturilor şi cheltuielilor evidenţiate în afara bugetului local, precum şi a situaţiilor financiare, inclusiv anexele la acestea, pe anul 2010.

2).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea utilizării în anul 2011 a excedentului bugetar local, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar al anului 2010.

3).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea Regulamentului Local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism pentru Municipiul Brăila.

4).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi Caietului de sarcini, cu anexele aferente, ale serviciului de administrare a cimitirelor din Municipiul Brăila.

5).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi Caietului de sarcini, cu anexele aferente, ale serviciului de administrare a fondului locativ şi a spaţiilor cu altă destinaţie aflate în domeniul public şi privat al Municipiului Brăila.

6).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Elaborarea Planului de ocupare a funcţiilor publice pentru POLIŢIA LOCALĂ BRĂILA, pe anul 2011.

7).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea procesului – verbal de negociere al Comisiei speciale de punere în aplicare a H.C.L.M. nr. 4/2003, referitoare la <Aprobarea novării contractelor de concesiune ce au ca obiect bunuri imobile ce aparţin domeniului privat al Municipiului Brăila, în contracte de vânzare – cumpărare> din cadrul şedinţei din data de 21.02.2011.

8).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea art.1 din H.C.L.M. Brăila nr.141/15.07.2004 referitoare la „Constituirea Comisiei sociale, în vederea analizării cererilor şi repartizării locuinţelor aflate în domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, precum şi a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii construite din fondurile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe”.

9).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea poz. nr.92, Cap. H – „Terenurile şi clădirile instituţiilor publice”, din Inventarul Domeniului Public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.279/11.08.2009, privind Şcoala Generală nr.23 „Mihai Eminescu” Brăila, conform proceselor – verbale de recepţie la terminarea lucrărilor nr.2047/2006 şi nr.2427/2007.

10).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea poz. nr.96, Cap. H – „Terenurile şi clădirile instituţiilor publice”, din Inventarul Domeniului Public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.279/11.08.2009, privind Şcoala Generală nr.29 „Mihail Sadoveanu” Brăila, conform proceselor – verbale de recepţie la terminarea lucrărilor nr.1009/2008 şi nr.1755/2009.

11).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Completarea poz. nr.108, Cap. H – „Terenurile şi clădirile instituţiilor publice”, din Inventarul Domeniului Public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.279/11.08.2009, privind Grupul Şcolar „Anghel Saligny” Brăila, conform documentaţiei de cadastru, a autorizaţiei de construire şi a procesului – verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr.119/2011.

12).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Completarea poz. nr. 112, Capitolul H – „Terenurile şi clădirile Instituţiilor Publice”, din Inventarul Domeniului Public al Municipiului Brăila, actualizat prin H.C.L.M. nr.279/11.08.2009 privind Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius” Brăila, conform procesului – verbal de recepţie la terminarea lucrărilor            nr. 1845/14.12.2006.

13).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Darea în administrare a unor spaţii situate în Policlinica nr.2 Hipodrom, Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, în vederea desfăşurării activităţii.

14).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Modificarea anexei, parte integrantă a H.C.L.M. Brăila nr.133/29.04.2010, referitoare la „Stabilirea cotelor indivize de teren şi spaţii de folosinţă comună corespunzătoare spaţiilor situate în imobilul proprietate privată a Municipiului Brăila, situat în Brăila, strada Pietăţii nr.3, generic denumit Policlinica Hipodrom”.

15).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Completarea H.C.L.M. nr. 51/27.02.2009 referitoare la „Atestarea apartenenţei la domeniul privat al Municipiului Brăila, a unor imobile, în vederea înscrierii acestora în cartea funciară”.

16).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Trecerea din domeniul public, în domeniul privat al Municipiului Brăila şi concesionarea prin încredinţare directă, a terenului în suprafaţă totală de 225,00 mp, situat în Brăila, Staţiunea balneară Lacu Sărat, solicitantei S.C. „NELISIM PROD” S.R.L. BRĂILA, în vederea amenajării şi extinderii actualului spaţiu comercial.

17).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Concesionarea prin încredinţare directă, a terenului în suprafaţă de 27,00 mp, aparţinând domeniului public al Municipiului Brăila, situat în Municipiul Brăila, Str. Constantin Nottara nr. 6A, aferent modulului comercial existent, solicitantei S.C. „PODANIC COM” S.R.L. BRĂILA.

18).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Concesionarea prin încredinţare directă, a terenului în suprafaţă de 71,00 mp, aparţinând domeniului privat al Municipiului Brăila, situat în Brăila, Str. Militară nr.5, solicitantului BREBEANU MARIN DANIEL, în vederea extinderii construcţiilor existente, proprietate personală ale acestuia.

19).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Concesionarea prin încredinţare directă, a terenului în suprafaţă de 159,00 mp, aparţinând domeniului privat al Municipiului Brăila, situat în Brăila, Strada Graurului nr. 11, solicitanţilor DÎRCĂ CONSTANTIN şi DÎRCĂ VASILICA, teren pe care sunt amplasate construcţiile C1 şi C2, proprietate personală ale acestora.

20).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Concesionarea prin încredinţare directă, a terenului, în suprafaţă de 308,00 mp, aparţinând domeniului privat al Municipiului Brăila, situat în Brăila,                 Str. Pescăruşului nr.12A, domnului GRAMA MARIUS, teren pe care sunt amplasate construcţiile C1 şi C2, proprietate personală ale acestuia.

21).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Concesionarea prin încredinţare directă, a terenului în suprafaţă de 485,00 mp, aparţinând domeniului privat al Municipiului Brăila, situat în Brăila, Str. Prahovei nr. 41, numiţilor ZAHARIA VIOREL şi ZAHARIA AURORA, teren pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2 şi C3, proprietate personală ale acestora.

22).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Brăila, a unor bunuri aflate în patrimoniul S.C. CET S.A. în baza contractului de concesiune, în vederea casării şi, după caz, a valorificării sau utilizării în reparaţii pentru alte instalaţii a unor bunuri aparţinând patrimoniului public.

23).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea PLANULUI URBANISTIC ZONAL pentru obiectivul <CONSTRUIRE CARTIERUL DE VEST>, situat în Municipiul Brăila, Şos. Râmnicu Sărat nr.92, elaborat de S.C. COM VEN IMOBILIARE S.R.L.

24).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea amplasării bustului cetăţeanului brăilean NAUM VECHILARGI, ideolog al Renaşterii Naţionale albaneze, la intersecţia Bulevardului Independenţei cu Strada Şcolilor.

25).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Stabilirea cuantumului maxim şi a condiţiilor de acordare a prestaţiilor financiare excepţionale acordate la nivelul Municipiului Brăila, în conformitate cu prevederile Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările şi completările ulterioare.

26).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind:  Modificarea prevederilor art. 2 din H.C.L.M. nr. 428/20.12.2010 şi aprobarea încheierii convenţiilor definitive pentru acordarea de servicii de asistenţă socială, încheiate între Consiliul Local Municipal Brăila, prin Direcţia de Asistenţă Socială Brăila şi asociaţiile sau fundaţiile selectate, conform Legii     nr. 34/1998.

27).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al POLIŢIEI LOCALE BRĂILA aprobat conform anexei nr.3, parte integrantă din H.C.L.M. Brăila nr.56/31.01.2011.

28).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Participarea Poliţiei Locale Brăila la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

29).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Aprobarea desfăşurării activităţii de „autogară”, de către S.C.”BRAICAR” S.A. BRĂILA, în locaţia situată în Municipiul Brăila, Aleea Parcului nr.1.

30).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Modificarea articolului 1, alin.(1) din H.C.L.M. Brăila nr.194/ 18.07.2008 referitoare la „Desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local Municipal Brăila în comisiile de vânzare şi contestaţie prevăzute de O.U.G. nr.68/2008 privind vânzarea spaţiilor proprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ – teritoriale cu destinaţia de cabinete medicale”.

31).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Alocarea sumei de 19.037 lei, din bugetul Casei de Cultură al Municipiului Brăila, în vederea participării la Festivalul Tineretului şi Sportului Nilüfer 2011, ediţia a X – a, în perioada 15 -26 aprilie 2011, Nilüfer – Bursa, Turcia.

32).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Acordul de principiu pentru asocierea între Liceul Teoretic „Panait Cerna” Brăila şi S.C. „MAVIDAN” SRL Brăila, în vederea amenajării în incinta liceului a unui teren de sport.

33).Proiect de hotărâre iniţiat de Primarul Municipiului Brăila privind: Alegerea Preşedintelui de Şedinţă al Consiliului Local Municipal Brăila.

34). RAPORTUL PRIMARULUI  MUNICIPIULUI BRĂILA privind starea economică, socială şi de mediu a Municipiului Brăila, precum şi activitatea desfăşurată în anul 2010.

35).Raportul de activitate şi evaluarea performanţelor profesionale ale  Secretarului Municipiului Brăila.

36).Informare a Poliţiei Locale Brăila privind: „Activitatea de combatere a fenomenului de comercializare a substanţelor etnobotanice, la nivelul Municipiului Brăila”.

37). Diverse.

Comentarii

comentariu

About the Author

-