Published On: joi, Mar 17th, 2011

Seria reabilitarilor Spitalului Judetean continua

Share This
Tags

Urmeaza reabilitarea Spitalului Judetean in intregime , a anuntat astazi intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu.Acesta a precizat faptul ca va scoate la licitatie reabilitarea exterioara  a spitalului , iar asta incadrandu-se in suma de aproximativ 200 de mii de euro.Planul de reabilitare trebuie sa respecte intocmai instructiunile europene in materie de sanatate,intreg corpul A a spitalului fiind dotat cu ferestre din termopan, iar grupurile sanitare vor fii reabilitate in intregime.

Totodata, seful judetului a anuntat ca inca se lucreaza la informatizarea spitalelor, printr-un consortiu intre Spitalul Judetean si Spitalul de Obstetrica-Ginecologie si cel de Pneumoftiziologie. Proiectul se ridica la valoarea de 2 milioane de euro.

Eventuala comasare a spitalelor Brailene se afla inca in carti , astfel ca in urma noii legislatii Braila este obligata sa aiba si spital de Psihiatrie , iar pentru a fi un spital de clasa 2 in Romania,unirea tuturor institutiilor medicale din Braila va fi inevitabila, a anuntat Gheorghe Bunea Stancu.

“In urma noii legislatii, se pune problema de a discuta o eventuala comasare a spitalelor  prin centre cu coordonatori si contabili sefi, si sa se mearga pe balanta.Noi suntem obligati sa avem si Psihiatrie. Dar pentru a fi un spital de clasa 2, vom fi fortati prin legislatie sa rezolvam aceasta problema.Nu sunt inca convins, o sa discut si cu celelalte spitale, important e sa ne rezolvam problema noastra, sa fim pe locul 2 ca si unitate spitaliceasca pe tara.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-