Published On: mie, Mar 30th, 2011

Senatul a fost adoptat azi proiectul de lege privind alocaţiile de hrană din unităţile sanitare

Share This
Tags

* pentru ca noile valori sa intre în vigoare, mai este necesar şi un vot pozitiv în Camera Deputaţilor

Astăzi, 29 martie, în plenul Senatului a fost adoptat proiectul de lege privind alocaţiile de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice, iniţiativa aparţinând deputatului liberal de Brăila Diana Tuşa. „Proiectul vine să rezolve o situaţie deficitară a sistemului sanitar românesc şi anume actualizarea sumei alocate hranei de care beneficiază pacienţii. Având în vedere faptul că din 2008 această sumă a fost plafonată la cuantumul de 7 lei pe zi, iar inflaţia în tot acest timp a atins valori aproximative între 5 şi 7%, iar TVA-ul a fost majorat de la 19 la 24%, suma alocată era insuficientă pentru a oferi celor internaţi o alimentaţie corectă şi suficientă.

Pentru ca proiectul să fie aplicabil, e nevoie de un vot pozitiv în comisiile de resort ale Camerei Deputaţilor şi respectiv în plenul acesteia”, se arată într-un comunicat dat  publicităţii.

Deputatul liberal consideră că importanța acestui proiect, prin caracterul său social, care vizează un public vulnerabil şi care are nevoie de asistenţa corespunzătoare din partea statului, impune votarea unui astfel de proiect dincolo  de interesele politice. În virtutea respectării Constituţiei  (art. 34. Alin.2 – Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice) Tuşa face un apel la toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să facă un gest comun, sprijinind acest proiect.

Comentarii

comentariu

About the Author

-