Published On: vin, Mar 11th, 2011

Senatorul UNPR Constantin Cibu si-a luat tainul pentru votul la motiune – VIDEO

Share This
Tags

* el a primit chiar in timpul unei conferinte de presa vestea alocarii unor bani pentru cateva primarii brailene, drept recompensa pentru ca va vota impotriva motiunii * Cibu nu s-a ferit sa povesteasca ziaristilor de ce a primit cele cateva miliarde de lei vechi si sa spuna ca si in trecut a beneficiat de acelasi tip de “rasplata” pentru votul sau in favoarea Guvernului * senatorul a recunoscut si faptul ca a impartit banii pe criterii politice

Senatorul UNPR Constantin Cibu a primit astazi, in timpul unei conferinte de presa, un telefon prin care era anuntat ca s-au alocat fonduri suplimentare pentru cateva primarii brailene, in schimbul votului sau impotriva motiunii, din zilele urmatoare. In stilul caracteristic, Cibu nu s-a jenat sa discute la telefon cu voce tare chiar in timp ce un coleg de-al sau raspundea unor intrebari ale ziaristilor si chiar sa-l intrerupa pe acesta, pentru a se targui la telefon cui sa se aloce banii: “Deci ne mai da 3 miliarde, pentru echilibrarea cheltuielilor. Unde sa le treaca?” si-a intrebat el colegii care discutau cu presa. “La Insuratei, la Insuratei!”, i-au sugerat, precipitati, Ion Arama si Visinel Ganea. “La Insuratei … 1 miliard… da, asta e oras… da… si …” “Si Gropeni!” a venit sugestia colegilor. “Si Gropeni… 2 miliarde. Da! Comuna, da… Bine! Echilibrarea cheltuielilor… stie baiatul ce sa faca… da… cheltuieli de capital se numesc… Deci cheltuieli de capital si echilibrare. Noteaza si pe astea! Nu, alea sunt pe Ordonanta 7, nu… aia e altceva! Bine, bine!”, a batut palma, telefonic, senatorul, cu interlocutorul sau darnic de la celalalt capat la firului.

Dupa incheierea convorbirii publice, Cibu a dat tuturor vestea cea buna: “De cate ori apare cate-o motiune de cenzura, Guvernul are grija de cei care-I sprijina si UNPR se considera un factor de stabilitate, ca daca UNPR-ul n-ar fi votat, Guvernul se prabusea de mult. Si atunci incearca si ei sa ne fie cat se poate de recunoscatori, asa ca ne-au dat 10 miliarde pe Ordonanta 7 si inca 3 miliarde pe cheltuieli de capital si echilibrarea cheltuielilor. Ei, dar culmea e ca s-au tinut de cuvant; data trecuta, la fel ne-au dat. Banii acestia se vor duce la comune”.

Intrebat daca fondurile se vor duce la comune unde sunt edili membrii UNPR, Cibu a raspuns, franc: “Pai doar n-o sa-i dea unde-i Stancu!”. Intrebat ce fel de factor de stabilitate este UNPR-ul, daca este platit pentru votul sau si nu-l da din convingere ca motiunea este neintemeiata, Cibu a explicat: “Pai nu-i platit, e recompensat. E recompensa, fara mita!”.

Visinel Ganea a precizat ca, de fapt, cele 10 miliarde lei vechi primite pe Ordonanta 7 au fost date pentru lucrari efectuate in 2010, care nu au fost platite. El a recunoscut, deschis, ca banii alocati judetului Braila s-au impartit pe criterii politice: “Au fost lucrari pe Ordonanta 7, ei au efectuat lucrarile, constructorul nu si-a primit banii, iar primarii sunt datornici. Astea, pe echilibrarea care a aparut astazi, sunt primarii care n-au bani de salarii. Va dau si niste exemple: Gradistea – 9 miliarde lei vechi de primit, Scortaru -8,5 miliarde, Gropeni- 9 miliarde. Am dat si la Gradistea, noi am dat la toate organizatiile de unde domnul senator a fost presedinte, cand era la PNL. Deci domnul senator a incercat sa ajute cat a putut primarii PNL. Nu am dat nimic la PSD. Acum s-au dus 3 miliarde la Insuratei si la Gropeni, adica la PDL”.

Intrebat care este recompensa UNPR, pentru ca, de fapt, PDL-ul si-a dat singur bani, prin intermediul lui Cibu, Visinel Ganea a raspuns: “Atat timp cat noi suntem la guvernare, daca am impartit banii, am dat  PNL-ului aproape 10 miliarde si am dat si PDL-ului 3 miliarde, pentru ca suntem cu ei la guvernare si nu pot sa ma duc la PSD sa ma ajute intr-o campanie electorala decat sa… niciodata. La PNL nu se stie, ei sunt tovarasii nostri, noi ii consideram tovarasi, pe toti liberalii, fara deosebire”.

Intrebat daca are semnale ca si liberalii ii considera tovarasi pe UNPR-isti, Ganea a spus: “Cred ca da. Liberalii din toate primariile, nu doar din cele la care noi le-am dat bani. Si la nivel judetean, la liberali, cred ca ne considera tovarasi”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-