Published On: mie, Mar 9th, 2011

Semnarea contractelor de management la Administratia Pietelor este ilegala!

Share This
Tags

* o spune consilierul municipal PDL Daniel Mitrofan * acesta este indignat ca, in calitate de consilier, a aflat din presa despre manevrele care se fac pe ascuns la o societate care apartine Consiliului Local * Mitrofan apreciaza ca este jenenat ca primarul nu  se informeaza in legatura cu ce se intampla la Administratia Pietelor

Consilierul municipal PDL Daniel Mitrofan este uimit sa afle din presa – mai exact, de la Infobraila -  despre modul cel putin ciudat in care s-au numit directorii la SC Administratia Pietelor si Targurilor (APT), o firma care apartine Consiliului Local Municipal si despre lipsa de reactie a primarului la aceste dezvaluiri. Mitrofan apreciaza drept ilegala semnarea unor contracte de management cu directorii interimari fara niciun fel de concurs si chiar fara informarea CLM, doar pe baza unor recomandari facute de persoane necunoscute, despre care nici macar edilul-sef nu are stiinta si pare ca nici nu vrea sa le afle.

“Este un nou pornit scandal la nivelul SC APT SA, deci vechea tema a pietelor din Braila. Este jenant ca domnul primar nu este informat de actiunile pe care le desfoara AGA la nivelul APT SA si mai mult decat atat, este deranjant si din punct de vedere al CLM-ulul, adica al consilierilor locali: acelasi AGA care este desemnat de CLM nu a facut nicio informare asupra actiunilor pe care le-a intreprins la nivelul APT SA. Noi, consilierii locali, am aflat din presa ca la nivelul APT SA s-ar fi semnat contracte de management cu cei patru directori. Mie mi se pare nu ca este anormal, din momentul asta a devenit si ilegal, pentru ca un contract de management se semneaza intre directori si Consiliul de Administratie al SC APT SA. Ori CA la SC APT iarasi aflam pe surse ca a fost modificat si aici va spun ca am avut si noi un reprezentant in CA si nici macar nu a mai fost convocat, desi in statutul societatii este specificat clar ca mandatul unui membru al CA este in primul mandat  maxim doi ani, cu drept de a fi reales; ori el nici macar n-a fost convocat acolo, la sedinta aia, sa i se  aduca la cunostinta ca mai este sau nu mai este ales. O modificare a CA se face cu anuntarea la Registrul Comertului, inregistrarea in Monitorul Oficial al noului CA, iar hotararile AGA nu se pun in aplicare pana la inregistrarea in Monitorul Oficial; ori de aici, daca s-au si semnat contracte de management cu un Consiliu de Administratie care nu  este legal constituit, lucrurile devin ilegale.

Deci nu-mi vine sa cred ca aceasta alianta socialista la Braila, de cand s-a infiintat de doua luni de zile, a produs defavoruri cetatenilor Brailei si ne pune si pe noi, consilierii locali, de a da din mana si de a fi in necunostinta de cauza, in anumite actiuni. Se nasc cateva intrebari: 1. daca acest CA chiar s-a schimbat si 2. daca AGA chiar a facut inlocuirea asta nestatutara si a permis semnarea acelor contracte de management. Eu am sa solicit in CLM o informare din partea membrilor AGA pe care i-am desemnat acolo, pentru ca ei reprezinta intregul Consiliu Local, nu reprezinta doar 3 persoane si implicit reprezinta intreaga populatie a Brailei si sunt de parere ca lucrurile ar trebui sa se desfoasoare transparent in zona aceea, a pietelor, pentru ca este de utilitate publica” a declarat Mitrofan astazi, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca este legal ca noii directori sa fie numiti fara concurs, cum s-a procedat, Mitrofan a raspuns: “Legal este sa se faca un concurs si o selectie. In acelasi timp, pe o perioada determinata, pot sa merg pe un interimat. Ei sunt la stadiul asta de interimat, numai ca daca s-a si facut pasul de a se semna contracte de management, de aici incolo intervine ilegalitatea. Este jenant de acum, pentru ca primarul nu este informat si chiar ca nu se informeaza, pentru ca din momentul asta trebuie sa se informeze singur. Lucrurile acolo, din cate am inteles eu, sunt total anormale, directorul societatii care a fost numit interimar, domnul Balan, nici nu face parte din CA, deci acolo sunt doua entitati care conduc separat, CA face ceva, directorul trebuie sa aplice altceva…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-