Published On: Soare, Mar 27th, 2011

Rizea i-a tras-o lui Badalan de l-a usturat la ficati

Share This
Tags

Dupa ce a obtinut, la mana a doua, mandatul de parlamentar, generalul in retragere Eugen Badalan a devenit si un politician in retragere, adica se lasa vazut din ce in ce mai rar, ca e suflet simtitor si-l afecteaza puternic criticile tugulanilor care l-au votat sau nu, dar trebuie sa-i suporte, precum si rautatile nenorocitilor din presa, pe care, asemeni unui (politician) clasic in viata, i-ar aduna pe un stadion si i-ar mitralia. Asta, ca sa vada  mucosii cum sunt tratati cei care nu arata respectul cuvenit unui ditamai comandant al ostirii romane, care a luptat pana la unu – ca la doua avea intalnire cu niste oameni (de afaceri) de bine, sa le vanda niste cauciucuri uzate – intru apararea patriei de teroristi vazuti sau nevazuri, stiuti sau nestiuti. Ca s-o spunem pe-aia dreapta, generalul este scarbit de faptul ca dupa o viata inchinata interesului national (timp in care rare, dar bine fructificate si deci, profitabile, au fost momentele alocate interesului personal), acum, este obligat sa suporte mizeriile unor pifani care au facut armata la ff, daca or fi facut-o si pe aia.

De-aia, acum, la final de cariera, Badalan, invatat de decenii ca el sa spuna si ceilalti sa nu crancneasca, ci doar sa indeplineasca ordinele sale relativ intelepte – spunem relativ, pentru ca daca ar fi fost cu adevarat intelepte, n-ar fi ajuns sa dea cu subsemnatul pentru o afacere cu miros urat, cam ca acela al sosetelor soldatilor, dupa o saptamana de mars, la vreme de vara caniculara – este scarbit de decaderea acestei societati, in care nu mai sunt recunoscute valorile, dovada ca brailenii nerecunoscatori nu l-au votat sa le fie baci la municipiu pana la adanci batranete, ci au optat pentru unul care inca n-a ajuns sa-si manance pensia si mai apoi, nu l-au votat nici atat cat sa-si primeasca macar mandatul de parlamentar la prima mana. Ei, dar Dumnezeu e sus si vede si a facut dreptate, l-a dat deoparte pe cel de pe locul I si l-a pus pe el in functie.

Dar plecasem de la faptul ca Badalan se arata din ce in ce mai rar, atat la conferintele de presa ( fiindca este din ce in ce mai greu sa suporte obraznicia unor ziaristi care i-ar putea fi nepoti, dar care isi permit sa-I ia pe el la intrebari, ba mai mult, trebuie sa le dea si raspunsuri, in loc sa le dea o laba peste fata, ca sa-si vada lungul nasului ) cat si in public, fie ca e vorba de colegiul sau, fie de evenimente oficiale organizate la nivel local, care nu-i starnesc defel interesul. Poate mai la anul, prin vara, inainte de campania electorala…

Generalul nostru si-a calcat insa pe inima si a venit, la finele saptamanii, la o intalnire cu brailenii ale caror interese este gata sa le apere pana la ultima picatura de sange. Sangele Domnesc, ca doar nu va inchipuiati ca ne refeream la vreo donare benevola sau vreo varsare de sange razboinica… Mai concret, este vorba de o intalnire a autoritatilor cu persoanele de varsta a treia, care, lipsite de orientare in teren, nu si-au gasit a doua tinerete dupa retragerea din campul muncii si nu s-au avantat in politica, pe post de tinere sperante pensionate. Ei bine, nici acolo n-a avut liniste Badalan, care i-a aburit cum a putut pe participantii care se plangeau ca nu traiesc atat de bine pe cat le promitea PDL-ul in frunte cu conducatorul sau suprem, Traian Basescu, dar il informau ca problema este pe cale de rezolvare, fiindca in scurt timp, guvernarea PDL o sa-i trimita intr-o lume mai buna.

Ce-i drept, l-au cam iritat cei cativa batranei care s-au plans ca nu le ajunge pensia, iar el s-a gandit “Cum dracu’, ca mie imi ajunge, ba chiar imi permit sa dau si cate ceva la partid?!”. Dar n-a spus cu voce tare, pentru a menaja sentimentele interlocutorilor…

Ei, tocmai atunci cand incheia monologul sau interior si se gandea ca si pensionarii astia ar trebui sa inteleaga ca la vreme de criza, suntem nevoiti sa strangem cu totii cureaua, uite, de exemplu, nici lui afacerile nu-i mai merg ca altadata, pe cuvant de general, intrebati-l pe Fusea, daca nu ma credeti! – tocmai atunci, spuneam, momentul de reverie a fost interupt brutal de Rizea. Ne referim la deputatul PSD Cristian Rizea, prezent si el la dezbatere, care i-a prezentat pensionarilor pe Badalan si pe deputatul PDL Viorel Balcan, ca doi dintre parlamentarii care au votat pentru reducerea pensiilor. Lovitura sub centura, ce mai, lucru de neacceptat intre oameni de onoare… pardon, am gresit adresa, intre politicieni care se pretind respectabili.

Desi, teoretic, si Badalan si Balcan, in calitate de membri ai partidului de guvernamant, care au votat multe masuri nepopulare, ar trebui sa poarte permanent suspensor, ca sa se protejeze de astfel de atacuri dure, se pare ca, de aceasta data, au fost prinsi cu garda jos, foarte jos si au incasat lovitura in plin. Dovada ca, dupa terminarea reuniunii, Badalan l-a lasat pe Rizea cu mana intinsa, la despartire. Si Rizea s-a mirat. Pai daca i-ai pus-o in mana, ce voiai, Rizea,s-o dea de pamant, ca sa-ti raspunda tie la salut ?!

Comentarii

comentariu

About the Author

-