Published On: sâm, Mar 12th, 2011

Rade ciobul Cibu de oala sparta

Share This
Tags

Senatorul UNPR Constantin Cibu, sensibil din fire, cum il stiti, este oripilat de nivelul deplorabil la care a cazut politica braileana si de nivelul declaratiilor politice facute public de presedintii PDL si PSD locali. Intr-o recenta conferinta de presa, Cibu a cerut mai multa decenta in declaratii din partea lui Constatin Dumitriu si Gheorghe Bunea Stancu, ce se fac cum le vine la gura, adica de cacao. Cibu este de parere ca liderii celor doua partide ar trebui sa se bata nu in declaratii jignitoare, ci in realizari si proiecte de interes comunitar.

Comentariile lui Cibu ne-au umplut de respect, mai ales ca senatorul stie ce vorbeste, fiindca in urma cu ceva timp, cand inca mai insemna ceva in Braila si deci, era bagat in seama, el era campionul declaratiilor acide si nu isi incrucisa sabiile lingvistice cu un barbat, ci cu o … cum sa-i spunem, ca doamna nu putem, reprezentanta a sexului (frumos) nu mai este demult… o femeie.  Ne referim la dusmanca lui de moarte, Daniela Vasioiu, vesnicul candidat la Primaria municipiului, care sfarsea de fiecare data cursa precum o balena esuata la mal, aceasta Ioana D’Arc a luptei contra injustitiei, coruptiei si minciunii – doar ca ea lupta a dus-o din interior, ca pana nu experimentezi un lucru, n-ai cum sa-l cunosti, ca sa stii daca e bine sau rau.  

Cert e ca, la vremea respectiva, Cibu o facea Vasioaica in fel si chip – acum, nu discutam daca pe buna dreptate, discutam doar despre faptul ca unele adevaruri, dureroase, nu trebuie spuse, pentru ca poti leza sufleteste o persoana, fie ea si una unsa cu toate alifiile. Printre replicile memorabile lansate pe Cibu pe piata la adresa Vasioaicei a fost aceea cu “baba ofilita” si remarca privind faptul ca nu s-ar da la ea nici platit. Nu-i vorba, ca si individa in cauza l-a tocat marunt si l-a catalgat in cei mai duri termeni, insa pe Cibu nu l-a afectat nici macar cat o partida de pescuit ratata. Vasioaica oricum vedea peste tot numai corupti, spagari si cercuri de interese oneroase, numai cand se uita in oglinda vedea perfectiunea intruchipata. In buzunar nu se uita, ca ar fi trebuit sa gaseasca explicatii pentru banii pe care-i avea, obtinuti pe cai nu tocmai drepte. Dar cum “incasarile” ei le aprecia modeste, comparativ cu altii, care lucrau in stil mare, a considerat intotdeauna ca ce ia ea, nu se pune (nici macar in declaratia de avere), ce iau altii, e condamnabil.

Si oricum, pentru incoruptibila Vasioaica, nici jignirile nu se pun, nici nici umilirile in public, daca in final iese un avantaj financiar pentru ea sau pentru barbata-sau, caruia a trebuit sa-i gaseasca de munca toata viata. Asa se face ca, in final, razboiul ei cu coruptul numarul 1 din Braila, de la acea vreme, recte Constantin Cibu, s-a incheiat la modul “pace, pace, intre doua … haidamace” … scuzati, n-am gasit alta rima, iar pe aia la care ne gandim cu totii n-am avut inima s-o folosesc, fiindca eu mai am un minim respect fata de Cibu …

Cum ar veni, Vasioaica, ca o doamna ce se dadea, dupa ce a scuipat si-a aruncat cu rahat ani de zile inspre PNL-ul lui Cibu, a pus gura si-a lins toate dejectiile intarite pe clanta liberalilor si si-a retras toate acuzatiile, pentru ca si-a dat seama, subit, ca Cibu este perfect pentru inca un mandat de primar. Si pe langa, si  Horia Vasioiu era numai bun pentru un mandat de parlamentar pe lista PNL, ca la PD nu mai era rost. Pe cei doi Vaisoi, mari lideri politici alergand cu gura cascata dupa o bucata de ciolan, i-au ajutat la marea deratizare si cei cativa pupincuristi devotati, a carei activitate politica de baza era sa-i linga dosul ei, al lui barbata-sau si al celor pe care ii indica Stapana. Si daca tot le era plina gura de rahat de cacao, n-a fost pentru ei o mare problema sa linga si dosul lui Cibu, ca doar il muscasera de acea parte anatomica vreme de cativa ani, acum doar trebuia sa dea cu limba, delicat, in loc sa prinda cu dintii.

Si-uite-asa, ieri, senatorul si-a adus aminte cu nostalgie de vremurile bune, cand o calca in picioare pe cea care singura se recunoastea lucratoare la bordelul administrativ, iar cand un ziarist a facut comentariul ca Daniela Vasioiu este o femeie onorabila, atat senatorul, cat si ziaristii prezenti au izbucnit intr-un ras general.

Comentarii

comentariu

About the Author

-