Published On: vin, Mar 11th, 2011

Primarul Simionescu se forteaza din toate puterile sa tina ochii inchisi la manevrele liberale de la Administratia Pietelor – VIDEO

Share This
Tags

* desi i-am adus la cunostinta, in repetate randuri, ca liberalii iau decizii dupa bunul plac intr-o societate ce apartine Consiliului Local, peste capul lui si al consilierilor, edilul-sef refuza cu obstinatie sa vada aceasta realitate * el tolereaza neputincios manevrele PNL-ului, care-l pun intr-o postura absolut jenanta si se resemneaza sa afle din presa despre decizii majore ale CA si AGA de la Administratia Pietelor * singura reactie, de doua saptamani, este ca primarul i-a rugat pe reprezentantii CLM in conducerea societatii sa prezinte un raport, “probabil”, peste cateva saptamani, la o viitoare sedinta de consiliu

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, refuza, pur si simplu, sa afle exact ce se intampla la societatea nou infiintata “Administratia Pietelor”, unde CA si AGA iau decizii controversate, de care consilierii afla din presa, desi Consiliul Local Municipal este actionar la firma respectiva. In ciuda faptului ca de doua saptamani, Infobraila il informeaza despre modul in care s-au numit directorii pe post, pe baza de recomandari date de nu se stie cine si cum s-au semnat contracte de management cu acestia pe sest, fara niciun fel de concurs, edilul nu pare deloc ingrijorat. In opinia lui Simionescu, faptul ca s-au gasit niste directori, fie si pe baza de recomandari, este foarte bun, pentru ca, in opinia lui, nu oricine s-ar duce director la Piata, iar faptul ca CA deja a semnat cu directorii gasiti pe spranceana contracte de management pe 4 ani, in timp ce edilul credea ca o sa se dea un concurs pentru ocuparea posturilor respective, nu este nici el atat de grav, fiindca, zice Simionescu, la o adica, se poate constata nulitatea acelor contracte. Ca si cum semnarea unor contracte de management este o joaca, precum desenarea pe un servetel, pe genunchi, a doua inimi strapunse de-o sageata si apoi, aruncarea servetelului la toaleta, dupa care tragi apa.

Uluitor, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, intrebat din nou care este situatia de la SC APT SA, primarul ne-a declarat ca se pare ca s-au semnat intr-adevar contractele de management si ca probabil, la urmatoarea sedinta CLM – adica peste cateva saptamani!!!! -  i se va prezenta si lui si plenului CLM un raport pe aceasta tema.

Simionescu nu a parut deloc deranjat de aceasta situatie – pe care o va afla concret abia la sedinta CLM , ca doar nu-i nicio graba! – si a recunoscut ca nu are idee ce contin acele contracte semnate si daca in ele este trecuta si vreo obligatie legata de indeplinirea unor criterii de performanta: “Le-am cerut domnilor din Consiliul de Administratie, domnului viceprimar Danaila, care gestioneaza Piata si domnului Crita Bogdan, care este presedintele CA la SC APT sa-mi aduca si mie ce au semnat dumnealor, macar informativ, pentru ca avem AGA, avem CA si probabil ca in primul Consiliu Local va trebui sa faca o informare. Mie mi s-a spus ca li s-a dat spre semnare directorilor contractele de management si am intrebat pe ce perioada si mi s-a spus ca pe o perioada de 4 ani, ca asa a fost hotararea in CA si o sa vad ce scrie in contractele alea, daca acel contract este unul facut strict pe procedura respectiva, care spune 4 ani si cu asta am inchis, sau daca el are o conditionalitate legata de indeplinirea criteriilor de management. Hai sa ne intelegem bine: CLM a desemnat trei membri care reprezinta Consiliul in AGA. Deci acesti oameni, acesti consilieri vor trebui, la solicitarea CLM, sa ne spuna ce s-a intamplat”.

Intrebat daca nu ar fi trebuit ca directorii sa fie selectionati in baza unui concurs, primarul ne-a declarat “nu are o obligativitate o societate comerciala sa dea un concurs, dar in mod normal, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit sa dea un concurs”.

Primarul a fost vadit deranjat de insistenta cu care a fost intrebat daca i se pare normal sa fie pus si el si consilierii in fata faptului implinit si sa afle din presa despre niste decizii majore care se iau  intr-o societate a Consiliului Local Municipal.

In ceea ce-l priveste, consilierul municipal PSD Doru Damian a admis ca nu a stiut ca deja s-au semnat contractile de management cu niste directori despre care el – ca si multi altii, printre care si primarul insusi – credea ca sunt interimari si ca urmeaza sa dea un concurs, inainte de a fi confirmati definitiv pe post: “ Nu am avut cunostinta. Asa cum va spunea si domnul primar, eu ma gandeam ca este un interimat acolo, ca se va da un concurs, dar cum va spunea si domnul primar, o societate comerciala poate sa-si organizeze activitatea asa cum vrea. Este foarte adevarat ca este si opinia publica, pentru ca am auzit diverse comentarii si haideti sa punem piciorul in prag la Piata si sa vedem despre ce este vorba in propozitie. Noi asteptam in CLM, domnul primar cu certitudine va prezenta situatia. In principiu, chiar daca s-au semnat contracte de management, ele se pot revoca, nu e nicio problema. Deci daca noi vom constata ca situatia nu corespunde cu ceea ce ne-am dori noi, putem sa facem o discutie cu reprezentantii nostri, sa le dam mandat ca sa organizeze altfel treaba. In AGA putem sa stabilim ca nu sunt de actualitate contractele de management si sa ne gandim la o alta formula”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-