Published On: joi, Mar 24th, 2011

Primaria va evacua orice chirias al sau care nu-si achita restantele

Share This
Tags

* primarul Brailei ii avertizeaza pe cei care locuiesc in case din fondul locativ al municipalitatii ca nu vor fi iertati la nesfarsit, daca nu-si achita chiria si intretinerea 

Primarul Aurel Simionescu a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu lasa impresionat de faptul ca presa mediatizeaza din cand in cand cazurile unor persoane care ajung in strada, dupa ce sunt evacuate din casele ce apartin fondului locativ de stat. Edilul-sef a precizat ca acesti datornici afecteaza negativ nu numai incasarile la bugetul local, ci si pe vecini, care nu mai primesc apa calda si caldura, din cauza restantelor ce se aduna la plata utilitatilor: “Sunt o serie de persoane dintre cei care stau in astfel de locuinte si care nu-si platesc obligatiile pe care le au. Aceste obligatii inseamna pe de o parte chiria la DSP, pe de alta parte intretinerea, care este o chestiune legata de asociatia de proprietari. Avem situatii in care dupa mai multe amenintari, dupa mai multe discutii, dupa mai multe tergiversari, amanari etc. etc., ajungem la judecata, la executorul judecatoresc si scoatem in strada persoana respectiva si atunci, in doua zile gasesc bani ca sa achite jumatate, trei sferturi din suma pe care o au; pana atunci, cu toate discutiile pe care le facem, cu toate notele, cu toate atentionarile, nu gasesc bani. In momentul in care sunt scosi in strada, de exemplu de catre executorul judecatoresc, atunci gasesc niste sume de bani, cum-necum, sa plateasca. Nu putem sa toleram ca intr-o asociatie de proprietari sa avem chiriasi de-ai nostri care au 120 – 130 de milioane de lei datorie, pentru ca si asociatia respectiva spune: “Mai, sunt proprietatea voastra, apartamentul e al Primariei, ce faceti, luati-i pe astia de-aicea ca din cauza lor noi nu avem caldura, nu avem apa, nu avem alte lucruri!”. Deci chiar daca probabil pe diverse formule media, astfel de cazuri se vor populariza in continuare, eu atentionez si pe aceasta cale ca vom lua masuri cu persoanele care nu inteleg sa isi achite datoriile pe care le au la intretinere, la chirie, atata vreme cat ceilalti, fie ca sunt proprietarii de pe scara respectiva, fie ca sunt alte persoane cu locuinte sociale, isi achita aceste datorii. Deci nu putem sa mergem in continuare pe formula: << Lasa ca asta n-o sa platim, ne facem noi ce avem de facut, treburile noastre si dupa aceea ne mai platim si datoriile pe care le avem!>> “.

Ultimii evacuati de catre Primarie au fost doi soti care, saptamana trecuta, au fost scosi in strada dintr-un apartament din cartierul Hipodrom si care au dormit cateva nopti in fata blocului, dupa ce au refuzat gazduirea temporara la un azil. Cei doi aveau o datorie de circa 50 de milioane lei vechi la intretinere si chirie, iar dupa ce au fost evacuati, au gasit 9 milioane, ca sa plateasca o parte din suma.

Comentarii

comentariu

About the Author

-