Published On: mar, Mar 1st, 2011

PNL Braila intra din 5 martie in campanie electorala

Share This
Tags

* la acea data se vor stabili oficial si candidatii PNL pentru Primaria municipiului si presedintia CJ * una dintre candidaturi este aceea a lui Catalin Boboc, pentru Primarie * de presedintia  CJ sunt interesati Ion Sterian si Marius Zeles   

Organizatia judeteana PNL Braila se pregateste sa intre in campanie electorala pentru alegerile locale din vara anului viitor. Primul pas va fi facut in cadrul Delegatiei Permanente care va avea loc pe 5 martie, cand se vor stabili, prin vot, persoanele care vor candida din partea liberalilor pentru Primaria municipiului si presedintia Consiliului Judetean.

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a anuntat ca “vor fi mai multe persoane pentru care se va demara o campanie pentru cresterea notorietatii, un soi de campanie de imagine, dar asta nu inseamna neaparat ca vor fi candidati la alegerile locale. S-a demarat o dezbatere in interiorul partidului, care se va incheia pe 5 martie, la Delegatia Permanenta, privitoare la oamenii care urmeaza sa ne reprezinte la Primarie si la presedintia Consiliului Judetean. Noi vrem sa ne stabilim oamenii nostri, care sa se vor inscrie in aceasta cursa si am putea spune ca declansam campania electorala. Este vorba de o constructie la care noi ne angajam si vrem sa fim pregatiti pentru acele sondaje care se vor face inainte de alegeri, nu vrem sa ne ia prin surprindere si atunci vom trage linie si vom constata de comun acord cu cei  de la PSD si cu cei de la PC care este solutia cea mai buna in privinta oamenilor, a candidatilor”.

Intrebat de ce se mai deranjeaza sa-si pregateasca liberalii candidati pentru presedintia CJ si Primarie, in conditiile in care seful PSD Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat raspicat ca daca partidele care fac parte din USL va avea candidat unic pentru fiecare dintre aceste functii, candidatii vor fi membri PSD, Boboc a raspuns:  “Domnul  Stancu mi se pare absolut normal si absolut corect sa apere pozitiile castigate ale partidului dumnealui. Mi se pare absolut normal, si noi am face la fel. Eu vreau sa prezentam la momentul alegerilor din 2012 niste candidati cu care sa putem sa fim siguri ca abordam la sigur, la castig aceste campanii si nu doar asa, “sa-l punem pe-ala, ca-i al nostru, chiar daca nu va castiga!”. Eu il stiu pe domnul Stancu un om pragmatic si atunci credeti ca vazand ca unul dintre candidati, oricat de apropiat i-ar fi, sau chiar si dumnealui in persoana, vazand ca nu stam foarte bine in cadrul aliantei, n-ar intelege ca ar fi necesar sa gasim ale variante?Daca domnul Simionescu sau domnul Stancu constata ca au 20%, va dau un exemplu, atunci ori noi nu intelegem cum merg lucrurile astea si cum trebuie sa sustinem niste candidati pentru a castiga, ori pentru ei nu conteaza decat ca-s ai lor”.

Intrebat, mai departe, daca el personal crede ca PNL poate da un om care sa ia mai multe voturi decat Simionescu la Primarie, Boboc a spus: “PNL se inscrie intr-o competitie, candidatii sai se inscriu intr-o competitie, pe 5 martie vom stabili care sunt acei candidati si ii vom anunta. Si PSD-ul nu are cum sa nu gandeasca la fel, dincolo de cuvinte. Nu ne vom crampona de oameni, nu vom bate cu pumnul in masa, asta e clar. Acum avem 6-7 oameni despre care discutam, ne consultam, dar la Delegatia Permanenta ii vom propune pe cei doi, ii vom vota si aia vor ramane”.

Boboc a admis ca il intereseaza, personal, una dintre cele doua functii, dar nu a vrut sa precizeze care anume. Nu este insa greu de dedus insa faptul ca acestea vrea sa candideze la Primarie, dat fiind ca nu are curajul sa-i devina contracandidat lui Gheorghe Bunea Stancu, la presedintia CJ.

De altfel, la stabilirea candidatilor PNL vor conta si rezultatele sondajului facut recent de liberali, la nivel local, sondaj care, la capitolul notorietate, ii plaseaza in top, in ordine descrescatoare, pe: Vasile Varga, Ion Sterian, Catalin Boboc si Marius Zeles.

De altfel, organizatia locala intentioneaza sa propuna cele patru nume pentru a figura intr-un sondaj ce va fi realizat si platit de centru, in vederea alegerilor locale.

In acest context, sunt interesati de candidatura la presedintia CJ Marius Zeles si Ion Sterian, iar de candidatura la Primarie doar  Catalin Boboc, stiut fiind ca Vasile Varga nu are de gand sa intre intr-o astfel de cursa electorala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-