Published On: vin, Mar 25th, 2011

Pana pe 15 octombrie, USL Braila va trebui sa-si desemneze candidatii pentru alegerile din 2012

Share This
Tags

* liderii social-democrati si liberali locali ar prefera ca la alegerile pentru consilieri, sa merga pe liste separate * ei vor sa puna la punct o strategie unitara la nivel de judet, ca sa nu se candideze, alandala, ba pe liste comune, ba pe liste separate, in localitatile Brailei

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat ca, potrivit prevederilor protocolului USL semnat ieri, partidele membre ale aliantei au libertatea de a merge la alegerile locale din 2012  pe liste comune, sau pe liste separate, in functie de situatia din fiecare localitate, dupa cum se ajunge la o intelegere. Stancu admite ca, personal, ar prefera ca pentru consilieri, PSD, PNL si PC sa candideze pe liste separate, pentru ca au sansa sa castige mai multe mandate, decat daca ar candida pe liste comune. Liderul PSD a precizat ca in aceasta toamna se va face un sondaj, pentru a se stabili, de principiu, candidatii USL Braila pentru alegerile locale din vara viitoare, iar in primavara lui 2012 se va mai face unul, pentru a se vedea daca sunt necesare schimbari de ultim moment. Presedintele PSD vorbeste relaxat despre aceste sondaje, dat fiind ca stie ca, la Braila, cel putin deocamdata, PSD-ul sta mult mai bine in sondaje decat PNL ( (despre PC nici nu mai vorbim), iar oamenii sai vor surclasa lejer, in sondaje, candidatii liberali, in multe localitati.

“In principiu, conform protocolului, va trebui facuta o masuratoare la nivel central si cel mai bun candidat de la USL va fi candidatul nostru. In principiu, nu am stabilit exact daca mergem pe liste separate, o dorinta similara este si a domnului presedinte Boboc si a mea, dar vom analiza cu colegii nostri care va fi cea mai buna varianta pentru a castiga si pentru a nu avea emotii la timpul respectiv. Probabil ca pana in toamna o sa facem niste sondaje, o sa mai facem si in primavara niste sondaje; in principiu am dori sa facem sondajele noi, cu forte proprii, pentru ca e problema de bani, nu suntem la guvernare si va trebui facut si un sondaj national, care va fi platit de cele doua partide, care va face aceasta alegere, cine va candida la judet si in municipiu. Pana la 15 octombrie, ne-am angajat sa identificam candidatii USD in judetul Braila. Va trebui sa maximizam numarul de consilieri judeteni, municipali, orasenesti si comunali. Dar va trebui, probabil, sa avem un tratament unitar la nivel de judet si sa nu facem un mozaic din asta, pe aici cu liste comune, pe acolo cu liste separate, ca nu se poate face o campanie articulata asa. Dar cred in continuare ca listele separate vor aduce mai multe mandate de consilieri decat listele comune”, a declarat Stancu.

Obiectivul final al USL Braila este, potrivit liderului PSD,  ca la nivelul judetului, alianta sa adune circa  70% din voturile electoratului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-