Published On: mar, Mar 8th, 2011

Omul de afaceri Costel Cășuneanu ar putea exploata nămolul de la Movila Miresii

Share This
Tags

Omul de afaceri Costel Cășuneanu, unul dintre cei mai bogați, dar și mai controversați romani, a primit recent licența de concesiune pentru lacul sărat de la Movila Miresii, din județul Brăila. Potrivit revistei “Capital”, la începutul acestei luni, “firma Pa&Co Internațional, controlată de omul de afaceri Costel Cășuneanu (prezent în Top 300 Capital – ediția 2010 cu o avere estimată la 180 de milioane de euro), a primit de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) licența de concesiune pentru explorare a resurselor de nămol terapeutic din perimetrul Movila Miresii, județul Brăila”.

„Firma a primit licență cu o durată inițială de un an, în vederea cercetării și stabilirii posibilităților de exploatare a resurselor de nămol terapeutic. Taxa anuală care trebuie plătită de Pa&Co Internațional este 1.982 de lei“, a declarat Mihai Claudius Radu, director general al ANRM, citat de “Capital”.

La nivelul județului Brăila, mai deține licență de exploatare a nămolului terapeutic compania Unita Turism, controlată de omul de afaceri Josef Goschy. Potrivit sursei amintite, “Unita” exploatează anual, de pe o suprafaţă de 45 de hectare, circa o mie de metri cubi de nămol.

Nămolul sapropelic poate fi utilizat pentru tratamentul mai multor afecțiuni, cum ar fi cele reumatismale, dermatologice, neurologice, dar este utilizat și în industria farmaceutică.

Comentarii

comentariu

About the Author