Published On: joi, Mar 10th, 2011

“O casa sigura – o viata in plus” – VIDEO

Share This
Tags

*este campania desfasurata la nivel national de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU)

Astazi, orele 10:00, lucratorii ISU din Braila au initiat la gradinita “Palatul de clestar” campania “O casa sigura – o viata in plus”. In zilele care urmeaza campania se va desfasura atat in municipiu, cat si in judet; astfel, de materialele educative oferite de catre reprezentantii ISU vor beneficia atat micutii de la toate gradinitele din Braila, cat si scolarii (clasele I – VIII), exceptie facand liceeni. In cazul liceenilor se presupune ca acestia sunt deja suficient de maturi cat sa constientizeze pericolul la care se expun. Axele prioritare in jurul carora orbiteaza aceasta campanie sunt: situatiile de incendiu, de cutremur si de inundatii. Altfel spus, copiii sunt indrumati de catre reprezentantii ISU cum sa reactioneze in astfel de situatii de catastrofa, dar si cum sa evite izbucnirea unui incendiu (de pilda: sa nu se joace cu focul in absenta parintilor si sa foloseasca focul doar sub supravegherea acestora), care ar putea avea consecinte grave asupra lor si a celor apropiati. Scopul acestei campanii este unul educativ: de informare corespunzatoare a copiilor, in incercarea de a preveni posibilele incendii pe viitor, de a diminua numarul posibilelor victime si de a ajuta micutii sa inteleaga ce urmari pot avea faptele lor necugetate.

Copiii au fost receptivi, atenti si au adresat numeroase intrebari. Reprezentantii ISU Braila au incercat sa le raspunda copiilor pe intelesul lor si au interactionat cu micutii pe toata perioada desfasurarii campanieI; au intrebuintat in scop educativ un filmulet pe care copii de la gradinita “Palatul de clestar” l-au vizionat cu interes, dar si curiozitate.

“Suntem multumiti de modul in care au reactionat copiii astazi si ne asteptam ca in viitor prin intermediul acestei campanii sa vedem rezultate concrete, iar numarul incendiilor izbucnite si a situatiilor neplacute de acest gen sa descreasca considerabil in timp”, a declarat reporterilor Infobraila unul dintre repreprezentantii ISU.

Comentarii

comentariu

About the Author

-