Published On: lun, Mar 7th, 2011

O casa a fost mistuita de flacari astazi, in Braila

Share This
Tags

* cei doi locatari, pensionari, au fost la un pas sa arda de vii inauntru

Un imobil din cartierul Brailita s-a facut astazi scrum, inghitit de flacarile inalte de cativa metri.  Focul a fost observat de o femeie care trecea pe strada si speriata, ea a intrat in curtea casei care ardea, pentru a da alarma. Femeia i-a gasit inauntru pe proprietari, doi batranei care s-au dat dusi cu greu din locuinta care se umpluse de fum. Pensionarii au inceput sa-si caute actele si bani, insa flacarile se extindeau periculos, astfel incat  femeia a iesit in strada si a strigat la vecini dupa ajutor. Cativa barbati au intrat cu greu prin fumul care ingreuna respiratia si i-au scos pe batrani din casa care paraia din toate incheieturile. Proprietarii n-au renuntat cu una, cu doua si au revenit in curte, pentru a incerca sa stinga focul, de unde au fost scosi din nou, cu forta. Abia respirand, batranica a povestit ca facuse focul in soba cu cateva minute inainte de izbucnirea incendiului si cel mai probabil, totul a pornit de la hornul necuratat de cativa ani.

“Ei erau in casa, stateau linistiti si nu stiau ca arde podul. Vecina a trecut pe aici, a vazut flacari si a intrat dupa ei, i-a scos, a strigat si la vecinul sa iasa sa arunce cu apa, ca sunt si gaze si Doamne fereste, putea sa se intample o nenorocire si mai mare”, ne-a povestit o femeie.

“Eu am vazut flacari, am intrat sa o dau afara, ea intra inapoi, i-am pus geaca in cap si am luat-o de aici cu forta, ca voia sa se duca sa stinga focul cu niste caldaruse din alea mici. Au intrat 2-3 vecini, iar au scos-o, iar s-a bagat in curte, abia am tarat-o afara”, a declarat un  vecin.

“Detasamentul 1 de pompieri Braila a  intervenit cu doua autospeciale pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la o locuinta in municipiul Braila. Cauza probabila a incendiului a fost un cos de fum deteriorat sau neprotejat termic fata de materialele combustibile”, a precizat mr. Stefan Stoian, purt de cuv. ISU Braila

Cei doi batranei au ramas acum doar cu hainele de pe ei si vor sta, cel putin pentru o perioada, prin vecini.

Comentarii

comentariu

About the Author