Published On: joi, Mar 10th, 2011

O batrana de 76 de ani a fost omorata pentru 2 lei – VIDEO

Share This
Tags

*aceasta si-a dat ultima suflare pe patul Spitalului Judetean de Urgente din Galati; cei cinci talhari, tineri din aceeasi comuna, au vrut sa se imbogateasca peste noapte si au furat de la femeie: un telefon mobil cu tot cu incarcator, opt pasari, alte bunuri si suma de doi lei

Duminica, 6 martie a.c., C.V., din comuna Visani, a sesizat la Politie, apeland numarul de urgenta 112, faptul ca localnica S.P. de 76 de ani a fost gasita in stare de inconstienta in locuinta sa, prezentand pe corp numeroase urme de violenta. Comanda Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila a dispus constituirea unei echipe operative complexe, formata din politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, Postul de Politie Comunala Visani si specialisti criminalisti, care s-a deplasat la fata locului pentru efectuarea imediata a cercetarilor. Politistii au constatat ca in locuinta partii vatamate sunt urme biologice de sange si de ravasire, stabilindu-se ca victima locuia singura, intr-o casa izolata la marginea localitatii.

S.P. a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgente Braila pentru ingrijiri medicale,  ulterior, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgente din Galati – Sectia Neurochirurgie. Din cauza starii medicale precare, victima nu a putut fi audiata si nu a putut furniza date despre identitatea autorilor sau despre modul de comitere a faptei. Cercetarile au fost continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie, apoi, pentru ca leziunile suferite de victima i-au pus in primejdie viata, s-au desfasurat activitati in vederea identificarii autorilor sub coordonarea procurorului criminalist, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila. Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca din imobilul victimei autorii au sustras un telefon mobil cu incarcatorul aferent, opt pasari, alte bunuri si suma de doi lei.

“Timp de trei zile, in urma investigatiilor efectuate in teren si in colaborare cu Sectia Judeteana Braila a Serviciului Roman de Informatii, politistii au intocmit un cerc de posibile persoane suspecte, toate din comuna Visani, si, in baza autorizatiilor de perchezitie, emise de Tribunalul Braila, in dimineata zilei de 9 martie a.c., la orele 06:00, circa 100 de politisti si jandarmi s-au deplasat in localitate si au cautat suspectii. Au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila 16 persoane si, in urma probatoriului administrat, politistii au stabilit ca principalii suspectati de comiterea faptei sunt: A.M. de 25 de ani, T.I. de 24 de ani, T.S. de 24 de ani, A.S. de 23 de ani si T.R. de 20 de ani, toti din comuna Visani”, au declarat surse oficiale ale IPJ Braila.

Ieri dimineata, in jurul orelor 08:00, personalul medical al Sectiei ATI din cadrul Spitalului Judetean de Urgente Galati a sesizat la Politie ca victima a decedat, urmand ca astazi sa fie efectuata necropsia.

“Cercetarile au stabilit ca in noaptea de 5 spre 6 martie a.c., orele 22.00, cei cinci suspecti s-au inteles ca, de comun acord, sa mearga la locuinta partii vatamate, cunoscand faptul ca locuieste singura, cu intentia de a-i sustrage bunuri si bani. Cu ajutorul unor obiecte contondente, gasite in curtea victimei, acestia au spart geamul de la fereastra camerei in care dormea femeia, au patruns in interior si au agresat-o cerandu-i banii si bunurile de valoare. Acestia au fost retinuti de procurorul criminalist de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, pentru primele 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de talharie si omor calificat, urmand ca astazi sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva”, au mai precizat sursele oficiale ale IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-