Published On: mar, Mar 22nd, 2011

Multumim din inima (Biroului de presa al) partidului!

Share This
Tags

Nu stiu daca ati observat, dar presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, are, in ultima vreme, un adversar pervers si extrem de periculos, care-l lucreaza din toate pozitiile, mai ales pe la spate.

Duduia Manina David, care, daca n-a avut mari reusite in cariera de ziarist – fiindca s-a plecat repede in fata politicului si si-a gasit menirea de muza mediatica calauzitoare (cacofonia nu este intamplatoare, ci doar urat mirositoare, ca si manevrele amintitei) -, are acum satisfactia de a-i evalua pe cei care au ramas in presa si n-au lins dosul unuia sau altuia, ca sa obtina o altfel de slujba. Dupa cum va spuneam, frustrata in orgoliul ei de fosta lucratoare in presa si convinsa, din motive care ne scapa, ca se pricepe la ziaristica, Manina, care ani de zile a sters de praf masa sefului ei etern Viorel Balcan si a pregatit fursecurile si sucurile inainte de conferintele de presa, are acum ambitia sa faca ordine in presa locala si sa decida ea care este ziarist si care nu, altfel spus, care primeste acreditare de la PDL Braila si care nu. Manina, aceasta Ana Pauker upgradata, in varianta democrat-liberala, a imaginat o solicitare de acreditare in care ziaristii locali sa-i dea ei detalii amanuntite despre unde si ce lucreaza, dar si date financiare despre institutia de presa care-i angajeaza; lipsea numai sa ne mai ceara doar angajamentul de colaborare cu securitatea PDL-ului, ca sa fie tacamul complet. Ea i-a bagat sub nas sefului PDL local, Constantin Dumitriu, documentul, acesta, care obisnuieste sa semneze ca (vice)primarul, a facut-o fara sa se uite prea bine si uite-asa, jurnalistii s-au trezit ca li s-a pus sub nas, cu tonul de somatie, solicitarea de acreditare, in care se preciza de la bun inceput ca este posibil ca acreditarea sa li se refuze. Cum era si firesc, reprezentantii mai multor publicatii au refuzat sa depuna o astfel de solicitare, inainte de a fi informati cine sunt “specialistii” care vor face triajul epidemiologic al presei: cine are bube-n cap, pune intrebari deranjante si il oftica pe Balcan si cine sunt aia cuminti, care nu vorbesc in timpul mesei, adica atunci cand servesc eclerele si fursecurile.

Fiindca atunci cand a fost atentionat ca nu face bine ce face, semnand aberatiile cuplului Manina-Piticu, Dumitriu a recunoscut ca nici n-a citit prea bine textul cu pricina, a parut ca intelege gafa si a dat inapoi, specializda in mass media a decis sa ia singura taurul de coarne si sa-i pedepseasca, unul cate unul, pe cei care au refuzat sa depuna solicitarea de acreditare. Ea a inceput cu reclamatiile pe care le-a dat anonime, adica nu le-a semnat ea si stapanul Balcan, ci i le-a dat lui Dumitriu sa-si puna autograful, iar acesta, din nou, a semnat ca vice(primarul). Manina spera, probabil, ca ziaristii vizati vor renunta sa mai vina la conferintele de presa ale stapanului sau, Piticu si n-o sa-l mai deranjeze cu intrebari incuietoare, la care da raspunsuri care-l umplu de cacao. Desi, daca ar fi atat de priceputa pe cat se da in mass media, Manina gospodina (care stie unde se gasesc eclerele cele mai bune din oras) ar fi fost capabila sa-si pregateasca stapanul, sa ghiceasca dinainte cam ce intrebari delicate i se pot pune si sa-i sugereze ce raspunsuri destepte poate da, ca sa nu si se umple da rah… de rusine. Dar avem pretentii prea mari…

Ultima reusita a cuplului Piticu – Manina – care lucreaza sistematic la sapatul gropii mediatice pentru Dumitriu, iar spre amuzamentul nostru, acesta cade sistematic, din ce in ce mai adanc, in ea – a fost raspunsul gen “drept la replica” la semnalul tras de Infobraila cu privire la limbajul agramat in care a fost scris un document oficial al PDL Braila, semnat de presedintele Dumitriu si de secretarul general Silviu Radu. Orice incepator in presa, care are cat de cat idee cu ce se manca politica, din punct de vedere mediatic, l-ar fi sfatuit pe liderul PDL fie s-o lase asa cum a cazut si sa inghita galusca, fie sa admita ca, in calitate de lider al unui partid important ( vax!), caruia ii trec prin mana multe hartii, a semnat fara sa citeasca si acel anume document, pe care i l-au pus sub pix subordonatii, care l-au asigurat ca au verificat redactarea si este totul in regula. In acest ultim caz, trebuia sa anunte ca subordonatii cu pricina au fost sanctionati.

Dar nu, Dumitriu, sfatuit de “specialistii” din Biroul de presa care au pretentia sa judece ziaristii locali si sa le dea sau nu acreditarea, a autorizat trimiterea unui “drept la replica” prin care se pi… isi face (de) treaba contra vantului. Mai concret, in dreptul la replica amintit suntem anuntati ca Dumitriu si Radu nu sunt agramati, ci, de fapt, semnaturile lor au fost atasate la un alt document redactat la partid, iar cineva din subordine a facut dupa aceea ”corecturile” pe care le-a considerat necesare, a printat un alt document, la care a anexat foaia cu semnaturile celor doi. Cum ar veni, subordonatii lui Dumitriu schimba textele unor documente cum vor ei, ataseaza semnaturile liderilor PDL Braila si trimit adresele respective la diverse institutii publice, in numele sefului democrat-liberal local. N-ar fi amuzant daca le-ar trece prin cap sa-i ataseze semnatura la o cerere de adeziune la PSD si s-o faca scapata catre presa?

Titiule, scuza-ne ca-ti spunem, dar se vede de la o posta ca nu esti stapan pe situatie in organizatie! Te manevreaza rau Piticu, care te face “ala micu”! Noi intelegem ca n-ai suficient sange in instalatie sa te pui la modul fizic cu ditamai voinicu, dar ne asteptam sa ai macar suficienta materie cenusie – ca tot de dai mare maestru sahist – ca sa te pui cu el la modul intelectual si sa nu pici intr-una in plasa Maninei, care nu exceleaza nici la table! In ritmul asta, cu gafele care te compromit, pentru ca ti le asumi, semnand ca (vice)primarul si apoi dand vina pe altii, dar de o maniera care te pune tot pe tine intr-o lumina proasta, nici nu mai ai nevoie de dusmani, ca te rezolva prietenii din propriul partid. Stii cum e, fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur! Daca ne intrebi pe noi, acum, adversarul tau cel mai important nu este Stancu, fiindca el te lasa in pace, daca nu-l zgandari tu primul, e Balcan, fiindca asta te lucreaza din interior de luni de zile si tu inca nu te-ai prins!

In ceea ce ne priveste, desi nu avem acreditare, ii multumim Biroului de presa al partidului ca ne face noua, ziaristilor, treaba si te arata asa cum esti: lipsit de putere in propriul partid.

P.S. Provocare: Domnule presedinte al organizatiei judetene PDL Braila, Constantin Dumitriu, ai curaj sa-i spui public Maninei, eventual la o conferinta de presa, ca nu mai este nevoie de acreditare pentru ziaristi, in loc sa ii rogi in particular pe cei care n-au facut aceasta solicitare, sa vina sa depuna una, ca sa nu te puna intr-o situatie neplacuta?

Comentarii

comentariu

About the Author

-