Published On: mar, Mar 1st, 2011

Mărţişoare pentru pensionarele de la Căminul „Sf. Nicolae”

Share This
Tags

* mărţişoarele şi felicitările au fost confecţionate de deţinuţi, în atelierul ocupaţional din Penitenciarul Brăila

Circa 30 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Brăila au adus astăzi un stop de bucurie pensionarelor de la Căminul de persoane vârstnice „Sf. Nicolae”, carora le-au oferit mărţişoare şi felicitări confecţionate chiar de mâna lor, în cadrul atelierului ocupaţional. Unii dintre artiştii de ocazie s-au deplasat personal la cămin, pentru a face cadourile de 1 Martie.

„Timp de o oră, au reuşit să aducă un strop de fericire în sufletele bătrânilor, dar nu în ultimul rând al personalului din cadrul Căminului de persoane vârstnice „Sf. Nicolae”, făcându-i să-şi reamintească pentru o clipă că nu sunt uitaţi şi că şi ei fac parte din viaţa noastră, a comunităţii. Nu numai doamnele care au fost felicitate au fost emoţionate, ci şi persoanele private de libertate, cărora le-a răsărit o lacrimă timidă în ochi, care parcă ar fi vrut să spună celor din jur că şi ei sunt oameni şi a greşi e omeneşte.

Activităţile din penitenciar destinate menţinerii unei vieţi active – în aria cărora se încadrează şi activităţile desfăşurate de persoanele private de libertate cu abilităţi practice şi simţ artistic, selecţionate de Serviciul de Educaţie, în vederea realizării de mărţişoare şi felicitări – sunt menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, la valorificarea şi dezvoltarea abilităţilor practice şi  al simţului artistic al unei persoane private de libertate, cât şi la căpătarea unui sentiment de utilitate socială”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de scmr. Simona Kober, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-