Published On: mie, Mar 30th, 2011

Liberalul Boboc si maiorul Ilas vaneaza impreuna. Vasalul lui Boboc de la “Piete” si sotia lui Ilas lucreaza impreuna!

Share This
Tags

* o inregistrare audio ajunsa accidental in posesia Infobraila a suprins vocea lui Boboc si a maiorului Ilas care pun la cale o partida de vanatoare * pe aceeasi inregistrare se afla si vocea actualului viceprimar Alex Danaila, dar si a unei rude prin alianta cu seful liberalilor braileni *

Infobraila a aflat ceea ce autoritatile nu vor sa spuna: cum se fac numirile la SC APT SA. In urma investigatiilor noastre, concluzia este una singura: pe pile!

Mai intai, sa revedem filmul evenimentelor: Reporterii Infobraila afla ca Magdalena Ilas, sotia maiorului Marius Ilas, prim-adjunct al sefului Jandarmeriei Braila, a fost cocotata intr-o functie de decizie din cadrul nou infiintatei SC APT SA, fosta DAPT. Ca la mijloc este ceva cel putin dubios o spune faptul ca, intrebati despre aceasta situatie, atat directorul Costel Balan cat si primarul Aurel Simionescu reactioneaza nefiresc, ambii declarand ca nu stiu prea multe. Mai mult, cei doi se contrazic in declaratii Balan spunand ca nu s-a dat concurs pentru aceasta functie si nici nu se va da “pentru ca este o societate comerciala“, iar ocuparea ei s-a facut printr-o decizie luata de Consiliul de Administratie, in timp ce primarul stie insa alta varianta, potrivit careia si Balan si directorii din subordine vor da concurs pe post. Infobraila primeste dintr-o sursa liberala de top informatia ca s-a semnat un contract pe o perioada nedeterminata si il chestioneaza pe Simionescu pe aceasta tema. Edilul-sef nu are cunostinta despre modul in care a ajuns Magdalena Ilas in functia amintita, nici cine a recomandat-o si nici care au fost celelalte persoane care au beneficiat de recomandari: “Cred ca este o numire temporara, pe trei luni. Nu stiu cine a dat acele recomandari, dar si directorul Balan va da concurs, au acum niste licitatii pe spatii comerciale, nu stiu, ce fac ei acolo, la piata si cand vor termina, undeva la inceputul lunii aprilie, vor da concurs pentru postul de director, Consiliul de Administratie scoate la concurs postul de director general , dupa care se scot la concurs posturile in jos, din echipa de conducere. Stiu ca acolo sunt domnul director Balan, directorul tehnic, doamna Dragut si directorul economic, doamna Ilas”.

Intrebat pe ce baza a luat CA o astfel de hotarare si intre ce candidati s-a facut alegerea, Balan a precizat ca, din cate stie, CA a primit recomandari pentru mai multe persoane, le-a analizat si a decis ca Ilas este cea mai potrivita. Intrebat fiind cine a dat recomandarile pentru persoanele respective si cum au aflat ca este un post liber, daca nu s-a dat anunt in presa, directorul SC APT Braila nu ne-a putut lamuri la vremea respectiva, ci ne-a indrumat sa intrebam membrii CA. Balan ne-a sigurat insa ca Ilas este foarte bine pregatita profesional si nu are ce sa-i reproseze, pana acum.

De unde stia Balan ca este buna Ilas? De la cel care ii da ordinele direct: de la Catalin Boboc! Va mai amintiti de inregistrarea reporterilor Infobraila de la negocierile purtate intre presedintele PDL Constantin Dumitriu si presedintele PNL Catalin Boboc, fapt confirmat chiar de catre Boboc? Ei bine, la un moment dat, la locul desfasurarii negocierilor a aparut Costel Balan. I-a spus lui Boboc ca este obosit si ca a venit sa manance ceva si sa vorbeasca neaparat cu el. Dupa ce Balan s-a asezat la alta masa, Boboc a spus: “Nu stie saracu’ ce sa faca cu licitaiile alea!” qed.

Daca relatia de vasalitate dintre Boboc si Balan nici nu era nevoie sa fie demonstrata, Infobraila va spune cum se face ca  Boboc a recomandat-o pe nevasta maiorului Ilas pentru postul de la SC APT SA. Foarte putini stiu despre pasiunea pentru vanatoare a lui Boboc si, probabil, si mai putini despre faptul ca el si maiorul Ilas au aceeasi pasiune. Cei doi isi aleg mai mereu ca teren de vanatoare Insula Mare a Brailei, un loc ideal pentru asa ceva, insa cu drumuri foarte proaste. Pentru deplasarea acolo, Boboc si compania folosesc de cele mai multe ori o masina de teren, care le face mai mereu probleme. O inregistrare ajunsa accidental in posesia reporterilor nostri a surprins o discutie intre Boboc si Ilas. Cei doi pun la cale o partida de vanatoare in IMB si discuta despre faptul ca ar putea folosi o masina de teren  cu care sa mearga “pana la bac, ca in insula nu sunt probleme”! Mai este nevoie sa va spunem cum a ajuns sotia lui Ilas la SC APT SA?

Comentarii

comentariu

About the Author