Published On: mar, Mar 22nd, 2011

Greva generala in tot sistemul, daca C.C se pronunta in favoarea noului Cod al Muncii

Share This
Tags

*este declaratia presedintelui SIB, Valeriu Partene.Acesta este de parare ca modificarile aduse Codului Muncii sunt impotriva muncitorilor romani din toate domeniile.
Daca Curtea Constitutionala se va pronunta in vederea legalitatii noului cod al muncii, in Romania va avea loc o greva generala in tot sistemul. Braila se afla intr-o campanie de strangere de semnaturi pentru referendumul impotriva noilor modificari, 75% din unitatile de invatamant trimitand deja semnaturi la sediul sindicatului invatamant Braila.
“Modificarile propuse in Codul Muncii prin asumare de catre Guvern, sunt impotriva lucratorilor romani.Noi,in special cei din educatie,suntem nemultumiti de faptul ca nu mai intalnim in actuala forma a codului muncii,contractul individual de munca pe durata nedeterminata,toate contractele fiind determinate pe maxim 3 ani.Un alt aspect destul de grav este perioada de proba care poate ajunge si pana la 120 de zile.Acest aspect nu mai asigura nici macar cadrul legal,deoarece aceste zile nu constituie vechime in munca.Nu mai putem avea garantie asupra locului de unca,iar angajatorul te poate trimite acasa dupa 120 de zile considerand ca nu esti apt pentru locul de munca.” ne-a declarat Valeriu Partene.
Totodata acesta si-a exprimat inca o data nemultumirea si fata de disparitia contractului colectiv de munca, precizand ca pe 25 septembrie expira contracul colectiv de munca semnat de cadrele didactice brailene iar dupa aceasta data , vor ramane fara acoperire legala.
“Desi guvernul a precizat ca pentru contractele colective va fi o lege speciala, noi consideram ca drepturile si obligatiile din acest contract sunt lege si mai ales obligatorii.La nivelul judetului nostru,contractul expira la 25 septembrie.daca pana atunci noi nu vom avea un cadrul legal clar de negociere a unui contract colectiv de munca,vom ramane probabil neacoperiti la acest aspect,si atunci toate drepturile care decurc din contract vor ramane in aer.Nu vom mai putea sa abuzam de ele” , a mai precizat presedintele SIB.
Daca guvernantii nu vor tine cont de doleantele protestatarilor, manifestatiile din Braila, cat si din tara vor continua in urmatoarea perioada,a mai specificat Partene.(Alina Tatu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-