Published On: mie, Mar 30th, 2011

Functiile de directori la Piete vor fi ocupate prin concurs

Share This
Tags

*dupa cateva saptamani de confuzie legata de modul in care s-au instalat noii directori de la SC APT, astazi, in sfarsit, am primit un raspuns: se va da concurs pentru posturile de directori * ce se intampla cu contractele de management pe patru ani deja semnate cu directori nu ne-a lamurit nimeni, fiindca directorul societatii “nu stia”, iar primarul “nu a fost informat” * desi este o problema de mare interes pentru comunitate, subiectul a fost atins “la mustata” in sedinta de Consiliu Judetean, doar dupa ce reprezentantii Infobraila i-au chestionat pe cei ai PDL daca au curajul sa intrebe ce se intampla la Piete, sau baga si ei capul in nisip, cum au facut liberalii si social-democratii 

Chiar daca, teoretic, partidele din Braila se ataca unele pe altele si par a-si face opozitie, cand e vorba de chestiuni importante si de increngaturi de interese personale si de grup, interesul comunitatii trece nu pe locul doi, ci pe ultimul loc. O dovada in acest sens am avut astazi, la sedinta Consiliului Local Municipal Braila, unde, teoretic, ar fi trebuit sa se dezbata o informare a conducerii SC “Administratia Pietelor si Targurilor” – la care actionar este chiar CLM – pentru a da lamuriri cu privire la modul in care au fost selectati directorii, pe baza de “recomandare”, la schimbarea membrilor Consiliului de Administratie si la semnarea contractelor de management cu directorii “recomandati”, fara concurs si fara stirea consilierilor, aceasta informare nu a fost prezentata. Situatia a fost cu atat mai dubioasa, cu cat, de cateva saptamani, primarul municipiului, Aurel Simionescu, ne duce cu vorba si amana sa ne raspunda la intrebarile pe aceasta tema, in ideea in care, la proxima sedinta a CLM – adica astazi -  o sa se prezinte o situatie si vom afla toate raspunsurile.   

Cand am vazut ca sedinta CLM era pe final si niciunul dintre consilierii care se bat cu caramida in piept ca sunt interesati de binele comunitatii nu sufla o vorba legata de situatia cel putin controversata de la Piete – unde ei ar trebui sa apere interesul cetateanului – si niciunul nu are nicio curiozitate privind modul in care sunt angajati pe spranceana clientii politici si sotiile colegilor de vanatoare ai presedintelui liberal Catalin Boboc, am luat initiativa si i-am intrebat pe consilierii PDL daca au curajul sa spuna ceva despre Piete, sau prefera si ei s-o faca pe mortul in papusoi si sa protejeze interesele liberalilor la SC APT. Nu de alta, dar de la liberali nu ne asteptam sa-si dea singuri peste mana hrapareata pusa pe SC APT si nici de la cei PSD nu asteptam vreun gest, dupa ce am vazut atitudinea primarului PSD Aurel Simionescu – care e orb si surd cand e vorba de SC APT – dictata, evident, de interese de partid.

Ca a fost vorba de provocarea venita din partea noastra, ca a fost de la inceput intentia sa, cert e singurul care a avut curajul sa ridice in sedinta problema Pietelor a fost PDL-istul Daniel Mitrofan. Acesta a cerut o informare privind aceste chestiuni si a reprosat ca s-a ajuns ca alesii locali sa afle din presa despre ceea ce se intampla la SC APT, in loc sa fie informati oficial.

In mod normal, asa cum se intampla de obicei, primarul Simionescu ar fi trebuit sa ceara directorului APT, Costel Balan, prezent in sala, sa dea explicatii unicului consilier care pare interesat de problema pietelor orasului. N-a fost sa fie! Primarul a declarat, scurt, ca “dupa cum a fost informat, toate posturile de conducere vor fi ocupate prin concurs”, ca primul concurs se va da pentru postul de director plin, pe 21 aprilie si apoi, la cateva saptamani, se vor scoate la concurs si posturile de directori adjuncti. S-au semnat sau nu contractele de management pe patru ani, au fost anulate, au fost aruncate? – sunt chestiuni pe deasupra carora primarul a trecut in zbor, fara sa dea niciun fel de detalii. Daca vreti detalii, va trebui sa asteptati si voi si noi, eventual, pana la urmatoarea sedinta CLM cand, din nou, chipurile, ar putea sa se prezinte aceasta informare, dar nici atunci nu e sigur. De ce? Pentru ca, iarasi, iesind din procedurile obisnuite, potrivit carora atunci cand directorului in cauza i se cere sa prezinte o informare in plenul, pentru ca, daca vreun consilier are intrebari, el sa obtina si raspunsuri, de aceasta data aceasta, edilul-sef i-a solicitat directorului Balan sa trimita informarile in scris consilierilor. Nu si presei.  

Balan a fost fericit ca nu i s-a cerut sa dea vreo explicatie, iar cand a fost intrebat de presa, dupa sedinta, a confirmat ca se va da concurs pentru posturile de directori, inclusiv pentru al lui. In ce priveste contractele de management deja semnate – despre care Infobraila a scris de cateva saptamani si pe care nu le-a contestat nimeni oficial sau neoficial -  Balan a spus ca el, unul, nu stie de asa ceva, ca el n-a semnat nimic si de altii nu are idee ce au facut, fiindca el nu este membru in CA. In plus, seful APT ne-a declarat din nou ca nu stie cine a dat recomandarile pentru directorii adjuncti si ca nu este de competenta lui sa intrebe aceste lucruri Consiliul de Administratie, cel care ia deciziile. Cu alte cuvinte, eu sunt mic, nu stiu nimic!

Comentarii

comentariu

About the Author

-