Published On: mie, Mar 30th, 2011

Dupa ce i-a pus putin pe jar, Stancu i-a lasat pe PDL-isti sa-si instaleze consilierii

Share This
Tags

* desi reprezentantii PSD si cei PNL au gasit hibe in documente si la a treia incercare de validare a mandatelor vacante de consilieri judeteni PDL, Stancu i-a convins sa aprobe desemnarea oficiala a noilor alesi, “ca odata si odata tot trebuie sa le aprobam” * noii consilieri PDL sunt Vasile Alfredo Pascale, Viorel Cristian Mandreanu si Gheorghe Irimia.   

Dupa lupte seculare care au durat vreo doua luni, PDL Braila a reusit, astazi, sa-si instaleze in functiile de consilieri judeteni cei trei reprezentanti care au luat locul lui Stanel Necula, Sorin Sarbu si Gianei Patrascu, exclusi din partid. Daca la primele doua incercari, s-a discutat despre lipsa unor documente, democrat-liberalii au fost la un pas de a rata si cea de a treia incercare de a-si numi noii consilieri, de aceasta data, pentru o formulare considerata nefericita de liberali si social-democrati. Mai exact, a fost vorba despre faptul ca PDL-ul a sarit cateva nume de pe lista sa de candidati la CJ, in speta Florea Gageanu, Natalia Anghel si  Lucian Bostan, pe motiv ca acestia “nu figureaza in evidenta noastra ca fiind membri PDL”.

Pe langa  acestia, au mai fost “sariti” de pe lista Sorin Constantin, Eugen Nicu Rosioru, Gheorghe Beliciu, Gabriel Ciochina si Nicoleta Andreea Andreescu, care au refuzat sa ocupe functia de consilier.

Explicatia cu “lipsa din evidenta” i-a nemultumit  pe unii dintre consilieri, astfel incat liberalii, prin vocea lui Adrian Ritzinger – gurile rele spun ca acesta ar fi fost cel care a descoperit gaselnita si a semnalat-o si social-democratilor, ca sa-i mai blocheze pe PDL-isti o data, la misto, cu validarea mandatelor – au anuntat ca nu au certitudinea ca aceasta motivatie care se incadreaza in textul de lege si ca atare, nu vor vota pentru validare. Si social-democratii, prin vocea lui Ionel Avram, si-au aratat dubiile legat de legalitatea acestei formulari si au anuntat ca se abtin de la vot. 

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, insusi a fost de parere ca in principiu, daca o persoana este pe lista de candidati la Consiliul Judetean si-i vine randul la obtinerea mandatului, aceasta nu poate fi eliminata din discutie decat daca si-a dat demisia din partid, a fost exclusa sau si-a declarat in scris refuzul pentru functia amintita. In opinia lui Stancu, dar nu numai a acestuia, faptul ca la un moment dat, acea persoana, din motive neclare, nu se mai afla in evidenta partidului, nu este un motiv suficient sa fie data la o parte si sa piarda mandatul de consilier.

Din partea PDL, consilierul Silviu Radu a explicat ca persoanele in cauza nu si-au mai achitat cotizatia la partid de doi ani, ceea ce teoretic, este un motiv suficient pentru a fi excluse, insa, practic, acestea nu au figurat niciodata ca avand o adeziune la partid si deci, nu au avut cum sa fie excluse din PDL si nici sa-si dea demisia din partid, pentru ca nu sunt membre ale PDL. Radu a adus ca argument si faptul ca exista viza de legalitate data de secretarul judetului, Nicu Filote – care si-a luat papara de rigoare, chiar inainte de inceperea sedintei – si avizul favorabil al comisiei juridice. “Cine-i presedintele Comisiei juridice?” a intrebat Stancu, la care Dan Apostol s-a ridicat in picioare. “Acum esti si jurist?!”, a comentat presedintele CJ.

In final, tot Stancu a dat unda verde de vot social-democratilor si liberalilor, cand a declarat ca desi are dubii cu privire la legalitatea formularii, daca secretarul general isi asuma raspunderea, in calitate de jurist, iar PDL-istii si-o asuma si ei, atunci nu are rost sa se mai amane aceste validari, “ca odata si odata tot trebuie sa le aprobam”. “Votati cu sufletul deschis, domnule presedinte, ca este legal, iar noi ne asumam raspunderea”, a spus Silviu Radu, la care Stancu i-a replicat: “In viata mea nu m-am condus dupa oameni de mintea ta, ci dupa propria mea minte!”.

La un semn, deschisa-i calea si atat liberalii, cat si social-democratii s-au razgandit, au lasat deoparte toate dubiile si au votat pentru validarea celor noi trei consilieri. In acest context – in care seful CJ a dovedit clar ca daca voia, o mai amana – a avut loc, in sfarsit, fericita festivitate a depunerii juramantului de catre noii consilieri Vasile Alfredo Pascale, Viorel Cristian Mandreanu si Gheorghe Irimia, care, probabil, sa saturasera de lunga asteptare si incepusera deja sa se intrebe daca vor apuca sa-si mai vada visul cu ochii.   

Comentarii

comentariu

About the Author

-