Published On: mie, Mar 9th, 2011

Dumitriu o acuza pe liberala Daniela Militaru de ce-a facut PDL-ista Jurubita

Share This
Tags

* desi il deranjeaza sa admita ca nu prea stie ce s-a intamplat in Braila in ultimii ani, Dumitriu se da de gol cand se lanseaza in declaratii  care n-au legatura cu realitatea

Presedintele PDL Braila Constantin Dumitriu se considera calomniat atunci cand i se spune ca nu prea stie ce s-a intamplat in Braila in perioada de cativa ani de zile, cat a locuit in Galati, insa prin declaratiile pe care le face dovedeste ca este neinformat si face confuzii grave, care-l pun intr-o lumina proasta, in legatura cu multe dintre lucrurile intamplate in judet in ultimii ani. Liderul democrat-liberal s-a lansat astazi intr-un comentariu negativ la adresa sefului APIA Braila, Daniela Militaru, de a carei activitate spune ca este nemultumit, insa cand a fost intrebat concret ce ii reproseaza, Dumitriu a dat cu batul in balta la modul cel mai jenant, vorbind foarte vag – era evident ca nu stie exact despre ce este vorba, ci auzise asa, la modul general niste lucruri care i-au trecut pe la ureche – despre o afacere cu acoperisul reparat pe vreo 10 miliarde lei vechi, prin care trecea ploaia.

Mai concret, Dumitriu a fost intrebat daca exista sefi de deconcentrate in Braila de a caror activitate este nemutumit: “Sigur, sunt nemultumit de activitatea APIA, de exemplu, de doamna Militaru”.

Intrebat daca il nemultumeste doar apartenenta politica a Danielei Militaru ( membra PNL) sau si ceva concret din activitatea acesteia, Dumitriu a dat un raspuns evaziv: “Nu, stiti foarte bine ce se intampla acolo si cum este catalogata APIA la nivel national. APIA Braila cred ca se afla in ultima parte a clasamentului national, din punct de vedere al activitatii. Stiti foarte bine, a fost licitatia aceea pentru acoperisul de 10 miliarde si ceva si toata lumea stim cum sunt facute lucrurile in cadrul Agentiei de Plati”.

Chestionat daca nu cumva exista riscul ca, daca directorul APIA, Daniela Militaru, este indepartata din functie, in urma controlului anuntat, sa atace din nou in judecata decizia respectiva si dupa o perioada, sa revina iarasi pe post, instalata de o hotarare judecatoreasca, asa cum s-a mai intamplat o data, liderul PDL a dovedit ca nu stia ca Militaru are o astfel de decizie judecatoreasca: “In primul rand vreau sa va spun ca cel care a castigat in instanta pana acum a este un om de-al nostru, este vorba  de doamna director Jurubita, care are o hotarare judecatoreasca de punere pe post, iar doamna Jurubita este unul dintre cei mai buni specialisti pe care-i are Braila pe acest sector agricol. Eu nu stiu de Militaru sa aiba hotarare judecatoreasca, sincer si nu pot sa spun, dar la APIA nu functioneaza colaborarea dintre director si directorul adjunct”.

Atentionat ca la afacerea dubioasa cu acoperisul, despre care vorbeste, specialistul de mare valoare Dointa Jurubita a fost cea care a semnat contractul, nu Daniela Militaru, Dumitriu s-a fastacit si a dat-o cotita: “Nu, este vorba de o licitatie care a fost de un an facuta, deci nu era Jurubita, atunci in APIA, va spun. O fi fost alta…”

Il informam pe aceasta cale pe domnul Dumitriu ca afacerea cu lucrarile de reabilitare a sediului APIA Braila, de peste 8 miliarde de lei vechi, care s-au degradat din cauza ca ploua direct prin acoperis, a fost “conceputa” in mandatul Doinei Jurubita, ca sef al APIA. In plus, proiectul a fost realizat de o firma unde asociat unic era mama de 77 ani a sefului Centrului Local APIA, Dumitra Chiru. Jurubita sustinea, atunci, ca odata cu reparatiile capitale la sediul APIA nu puteau fi efectuate lucrari si la acoperis, pentru ca este proprietatea Directiei Agricole, iar cazul a fost semnalat APIA Central si Ministerului Agriculturii.

Revenind la declaratiile lui Dumitriu, pe tema deconcentratelor, acesta a mentionat si directorii de deconcentrate de care este multumit: “Din punctul meu de vedere, pot sa va spun ca am fost mandru cand ministrul Seitan, la vremea respectiva, a laudat un om care era al nostru, de la Casa de Pensii, la nivel national l-a laudat pentru activitate. La fel de bine, zilele trecute m-am bucurat sa aud din partea presedintelui Oficiului pentru Protectia Consumatorului ca spunea ca sefa OPC de la Braila este unul dintre cei mai buni oameni pe care ii are in tara, deci pot sa va spun ca avem specialisti buni. Daca la APDRP il avem pe Voicu, daca la Directia Agricola il avem pe Cismas, sa ne gandim la ITM, Voiculet si cu Vaduva, doi specialisti, la Termoelectrica, Adrian Pintilie, deci sunt oameni de valoare, specialisti si din punctul asta de vedere pot sa spun ca organizatia Braila si-a pus oamenii potriviti la locul potrivit”.

Il mai atentionam pe Constantin Dumitriu ca specialistul Dumitru Vaduva, de care este foarte mandru acum, si-a recapatat postul de sef ITM in instanta, dupa ce fusese dat la o parte de PDL-ul local si inlocuit cu Voiculet. 

Intrebat ce parere are despre activitatea sefilor de la Directia Finantelor si Garda Financiara, Dumitriu a preferat sa evite raspunsul: “V-am mai spus de trei ori si cred ca n-ati retinut, cei de la Garda si de la Finante au venit pe post datorita castigarii unor procese. Eu nu pot sa analizez activitatea ANAF-ului, pentru ca nu am nimic in comun. ANAF-ul va face o analiza si va hotari daca sunt profesionisti sau nu, daca si-au facut treaba sau nu”. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-