Published On: vin, Mar 4th, 2011

Dumitriu are calcaiul lui Ahile la Galati

Share This
Tags

Chiar daca se prezinta ca un macho man politic, cu fruntea sus si constiinta curata, luptator neinfricat si nedirijat de la centru pentru binele comunitatii, Constantin Dumitriu are o hiba. Una mica, dar care-i ridica tensiunea, daca o rascolesti. Ca orice Ahile, cat ar parea el de Gigi Duru, chiar si seful PDL Braila are un calcai care-l face vulnerabil. Stim ca nu va vine sa credeti, fiindca este suficient sa-l vezi ( din fuga si de la spate) ca sa-ti dai seama ca un adevarat barbat de stat. Si de plimbat, daca iti plac un anumit gen de barbati. Genul grec, ca la asta ne referim.    

Dar sa revenim la punctul lui slab, la locul in care orice atingere il face sa te muste, chiar daca nu esti o bunaciune. Daca tot suntem la capitolul “picanterii”, va mai spunem un secret pe care el insusi ni l-a marturisit in mare taina, la o conferinta de presa: sefului cel mare al democrat-liberalilor braileni ii place sa muste bunaciunile pe la colturi. Bine, recunoastem ca ne-ar fi interesat mai mult sa ne spuna vreo bunaciune muscata chestia  asta, dar in lipsa de altceva, acceptam si marturisirea venita de la el. Indiscret, ca tot romanul ziarist – chiar daca n-am acreditare – l-am rugat sa ne dea exemple de bunaciuni din care a muscat in ultima vreme, iar raspunsul ne-a lasat cu gura cascata: o friptura in sange. Astea sa fie bunaciunile pe care mai pune mana, in ultima vreme?! Nu ne-asteptam sa o faca pe micul Berlusconi, dar nici asa! Mai ramanea sa-si scoata proteza si sa ne spuna ca a uitat daca astazi a muscat sau nu ceva.  

Revenind insa la punctul lui slab – daca admitem ca cea descrisa mai sus este partea lui tare -, trebuie sa va spunem ca Dumitriu ia foc, daca aduci vorba de domiciliul lui din Galati din anii trecuti. Gurile rele spun ca, de fapt, se poate vorbi despre domiciliul lui din Galati si de anul acesta, fiiindca mutarea la Braila, de cand a ajuns sef la PDL-ul local, a avut loc pe hartie, nu si in fapt. Drept sa va spunem, ne intereseaza prea putin unde sta si mai mult pe unde se misca. Cert este insa ca daca vrei s-o ia razna subit, este suficient sa-i spui de Galati si reactia este garantata, te acuza de calomnie si daca nu esti femeie, risti sa-ti dea si-o smetie peste fata, ca sa te provoace la duel, cu loc de desfasurare, pe mia de hectare (dintre Braila si Galati).

Ce nu intelegem noi este de ce e atat de sensibil la reamintirea unei perioade in care a locuit la Galati, a fost sef la PDL Galati si-a condus, in calitate de viceprimar, municipalitatea galateana. Sa fie vorba de vreo trauma psihica, de pe urma celor intamplate la PDL Galati, de unde a fost nevoit sa plece cu coada intre picioare? Sa fi ramas cu sechele pe de vremea mandatului de viceprimar? Sa  aiba senzatia ca prin renegarea perioadei cat a fost galatean cu acte-n regula, pare mai simpatic brailenilor?

Constantine, hai sa te linistim: faptul ca ai locuit ani de zile in Galati este ultimul lucru care ar trebui sa te preocupe, daca tii neaparat sa obtii simpatia brailenilor. Care sunt primele lucruri care sa te preocupe?  Ei, asta deja e consultanta politica si se face contracost, ca si vizitele la psiholog!  

Comentarii

comentariu

About the Author

-