Published On: mar, Mar 29th, 2011

Diana Tusa cere drepturi egale pentru toate mamicile din Romania

Share This
Tags

„Comisia de Sanatate a Camerei Deputaţilor a avizat negativ OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Raportul insa il va da Comisia de munca, unde la solicitarea mamicilor, am depus cateva amendamentele”, scrie Diana Tusa pe blogul personal. Amendamentele propuse de parlamentarul liberal sunt:

Art. 5 alin. 1

Cuantumul indemnizaţiilor lunare prevazute la art. 2 alin (2) – (4) se acorda individual si integral pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gamelara, de tripleţi sau multipleţi, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

La art. 9, dupa alin (6) se introduce un nou aliniat, (7) dupa cum urmeaza:

Art. 9 alin 7 :

In situaţia in care persoana se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizaţie pentru cresterea copilului in baza Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 148/2005 si naste un alt copil/copii sau se afla in una dintre situaţiile prevazute la art. 8 alin. (2) din prezenta lege, dupa data de 1 ianuarie 2011, pe perioada suprapunerii nasterilor sau, dupa caz, a situaţiilor, se acorda suma prevazuta la art. 9 alin. (6).

Art. 25 alin. 2

Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an sau 2 ani, in funcţie de opţiunea facuta, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de inserţie prevazut la art. 7

Art. 30 alin. 1

Persoanele care au nascut sau nasc pana la 1 octombrie 2011 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, li s-a incredinţat sau li se incredinţeaza copilul in vederea adopţiei sau care vor avea copilul in plasament in regim de urgenţa, cu excepţia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numiţi tutore pana la aceasta data, beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-