Published On: joi, Mar 24th, 2011

Deputatul PNL Diana Tuşa cere declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală

Share This
Tags

Deputatul PNL Diana Tuşa solicită public colegilor săi deputaţi, într-un comunicat dat publicităţii, declararea zilei de 24 ianuarie, Ziua „Micii Uniri”, ca sărbătoare legală.

„După ce în urmă cu două săptămâni, în plenul Camerei Deputaţilor reprezentanţii puterii aduceau elogii Micii Uniri, explicându-ne cât de importantă este ziua de 24 Ianuarie pentru toţi românii, astăzi, la adăpostul Comisiei de muncă, vorbele frumoase au fost uitate. Uitate au fost şi promisiunile şefului de facto al PD-L, Traian Băsescu, făcute în faţa a mii de ieşeni în urmă cu doi ani de zile. Brusc, la propunerea ministrului Nelu Ioan Botiş, iniţiativele ce prevedeau declararea zilei de 24 Ianuarie ca zi de sărbătoare legală au fost respise. Bine că Parlamentul României sărbătoreşte ziua Ungariei prin trei zile libere! Noi, românii, nu putem serba ziua în care s-a înfăptuit unirea Moldovei cu Ţara Românească şi prin urmare România modernă!

Solicit colegilor mei să repare greşeala făcută în comisie şi să dea românilor posibilitatea de a serba aşa cum se cuvine o zi care a condus la înfăptuirea unirii celor două principate româneşti sub un singur domnitor, Alexandru Ioan Cuza!” se arată în comunicat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-