Published On: joi, Mar 17th, 2011

De la exuberanta la nimic

Share This
Tags

* in urma cu 20 de ani, Gradina Mare era un loc de o frumusete rapitoare, vizitat de sute de locuitori ai urbei, de la bunici cu nepotei, pana la tineri indragostiti

Cu doua decenii in urma, “Gradina” era un loc de relaxare pentru toti locuitorii orasului, un punct de atractie era fostul Castel de apa, loc unde puteai savura o prajitura si o citronada sau puteai alege sa iti servesti masa la restaurantul aflat la ultimul nivel, construit astfel incat datorita rotatiei sale la 360 de grade puteai admira intreaga panorama a zonei.

Pentru cei isi doreau doar sa petreaca o zi in natura, puteau alege sa asculte fanfara la doar cativa centimetri de muzicieni. De asemenea, erau solutii si pentru iubitorii de arta, acestia avand ocazia sa admire superbele statuete expuse in “Gradina”. Dar toate acestea sunt doar frumoase amintiri, ce acum pot fi doar povestite noii generatii. Noua priveliste a “Gradinii” de acum este dezolanta, Castelul, care in trecut era rapisant, acum este doar o cladire lasata in paragina si mancata de rugina. Va amintiti de vechiul ceas din flori care acum este doar o gramada de balarii, fantana este un nou cos de gunoi pentru putinii vizitatori iar foisorul o data vesel, acum plange asteptandu-si fanfara.

Muzeul care in trecut atragea zeci de vizitatori, acum are doar unul singur si anume catelul care il pazeste cu sfintenie. Singurul atu pe care il are prezent “Gradina” este vegetatia abundenta ce ii determina pe viitori miri sa aleaga aceasta locatie pentru a-si realiza albumul de nunta.

Trist este ca edilii locali au uitat unde isi petreceau zilele de vara din copilarie si unde serveau un profiterol cu familia. Pacat ca si-au privat copii si nepotii de frumusetile Brailei si monumetele care fac acest oras special. (B. Corneanu, M. Taman, A. Dumitrescu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-