Published On: vin, Mar 25th, 2011

Crestin ortodocsii au praznuit Buna Vestire

Share This
Tags

*  foarte multi braileni si-au indreptat sufletul catre Domnul: s-au rugat, au aprins lumanari si-au rostit rugaciuni in aceasta sfanta zi de sarbatoare

Astazi, 25 martie, la Biserica Greaca din Braila, s-a tinut slujba cu prilejul sarbatorii crestine celebrata in aceasta data a fiecarui an. Biserica Greaca din Braila are hramul Buna Vestire. Aceasta sarbatoare crestina a “Vestirii Nasterii Domnului” se tinea in Rasarit inca din anul 550, in aceeasi data; la Roma s-a introdus in secolul al VII-lea. 25 martie este la 9 luni inaintea Craciunului si reaminteste oamenilor ziua in care arhanghelul Gabriel ii vesteste Fecioarei Maria ca a fost aleasa sa devina mama lui Iisus. Buna Vestire facuta Mariei inaugureaza “plinirea timpului” (Gal 4, 4), adica implinirea fagaduintelor si pregatirilor venirii lui Iisus Hristos. Maria este chemata sa-l zamisleasca pe Fiul lui Dumnezeu. Incuviintand, a devenit Nascatoare de Dumnezeu.

Biserica Greaca din Braila
Biserica Greaca din Braila, situata in Calea Calarasilor 3, a fost ridicata intre anii 1862-1872 cu sprijinul financiar al comunitatii grecilor din orasul de pe Dunare. Aceasta biserica are vitralii valoroase si pastreaza picturi murale realizate in 1890. Stilul arhitectonic dominant este cel bizantin, cu influente antice elene, gotice si de Renastere. Pana la crearea unei biserici proprii grecii foloseau bisericile romanesti. In 1847 se face o biserica noua in “mahalaua carantinei” in care enoriasii sunt mai mult greci. Zidirea Bisericii Grecesti incepe in septembrie 1863, data la care comunitatea elena a capatat un caracter oficial, fiind totodata recunoscuta de catre domnitorul A. I. Cuza prin decret domnesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-