Published On: vin, Mar 18th, 2011

Cozi interminabile in fata sediului Distrigaz Sud

Share This
Tags

* ai spune ca brailenii sunt oameni ce tin la traditii, iar atunci cand ii vezi inarmati cu multa rabdare si aliniati pentru a-si plati facturile la gaz, inevitabil te fac sa te intrebi de ce nu aleg calea mai usoara: ofiiciile postale sau bancile

Situatia nu este chiar asa de simpla precum pare, pentru unii plata facturii la robotelul din banca este o adevarata epopee, acesta parand sa duca adevarate lupte cu cei ce nu sunt familiarizati cu tehnologia zilelor noastre. Posta, o alta varianta ce vine in ajutorul nostru, pe cat de simpla pare, pe atat de complicata devine atunci cand primesti sesizari de la Gaze cum ca vei fi debransat pe motiv de neplata a facturii si atunci noi venim cu o intrebare: ce fac doamnele dragute ce lucreaza in posta, in afara cafelei? Tot noi am aflat ca le-am fi acuzat degeaba, pentru ca Posta sau bancile se mai folosesc pentru diverse actiuni inca 5 zile de banii dumneavoastra motiv pentru care va puteti trezi  restantieri.

Credeati ca intreaga poveste se termina aici? V-ati inselat, am vorbit cu cativa oameni ce se aflau la coada, unii stand acolo de mai bine de 45 de minute si am aflat ca, de exemplu, cei ce primesc subventii de la stat sunt trecuti pe anumite liste ce ajung la Gaze de cele mai multe ori dupa data emiterii facturii, astfel factura este emisa cu intreaga suma, oamenii nu o pot achita la banca sau posta, deoarece ar fi nevoiti sa achite factura integral. Un alt motiv pentru cozile interminabile mai este dat si de numarul redus de angajati. Astfel, in loc de 3 angajati la ghisee de cele mai multe ori gasim 1 sau 2. Pe viitor situatia va ramane probabil la fel sau poate mai rau; nu este vorba aici ca suntem noi pesimisti, ba din contra, suntem realisti si vedem ce inseamna sa traiesti intr-o lume total dezorganizata. Unde mai pui ca la cozi situatia este atat de tensionata astfel incat  se creaza un adevarat spectacol de circ: babute care dau din coate  revenind parca la prima tinerete, barbati ce se lasa dominati de stres uitand sa mai fie domni, chiar si copii ce isi insotesc parintii se transforma uneori in mici brute tipand cat ii tin plamanii ” ce ai, nenea, de ma impingi?”. Cam asa se prezinta situatia la cozi, “spectacolul circului de stat” gratuit. (Beatrice Corneanu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-