Published On: vin, Mar 25th, 2011

Cei mai multi braileni mor de cancer

Share This
Tags

* 900 de braileni au fost rapusi de cumplita boala

Bolile aparatului circulator sunt prima cauza de mortalitate de la noi. Potrivit unui raport emis joi de Colegiul Medicilor din Romania (CMR), principalele cauze de deces sunt: afectiunile aparatului digestiv, tumorile, bolile aparatului circulator si accidentele.

” In Romania exista valori mai mari ale ratelor de mortalitate sub varsta de 65 de ani din cauze care pot fi evitate in opinia mea ” afirma presedintele CMR, profesor doctor Vasile Astarastoae.

Daca ar fi sa facem un top al principalelor cauze de deces din Braila medalia de aur ar reveni cancerului care numai in anul 2010 a ucis 890 de oameni, medalia de argint ii revine hipertensiunii arteriale cu 546 de decese la activ, infarctul miocardic acut obtine medalia de bronz cu 333 de decese, pe locul patru clasandu-se accidentele rutiere care au facut 46 de victime ” conform surselor oficiale din cadrul Directiei de Sanatate Publica Braila.

Vom incerca sa va prezentam cateva cauze care duc la aparitia acestor boli ucigase dar si felul in care se manifesta unele dintre ele.

Dupa cum bine stiti, toti avem celule canceroase in corp care se afla in stare latenta, mutli dintre noi ” trezindu-le la viata ” fara sa isi dea seama prin tatuaje, piercinguri si bineanteles prin fumat.

Hipertensiuena arteriala se manifesta diferit de la caz la caz. Unele persoane pot acuza dureri de cap, senzatii de deget mort, ameteli, vajaieli ale urechii dar si aparitia unor puncte luminoase sau negre in campul vizual. Infarctul miocardic acut cunoscut si sub denumire de atac de cord are ca definitie ” moartea  muschiului prin blocarea brusca a arterei coronare printr-un cheag de sange”  factorii de risc sunt fumatul, diabetulm nivelul mare de colesterol, hipertensiunea arteriala, istoric familial, lipsa exercitiului fizic. stresul, alcoolul s.a.m.d. (Beatrice Corneanu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-