Published On: lun, Mar 14th, 2011

Campanie de informare privind oferta de şcolarizare în instituţii de învăţământ cu specific penitenciar

Share This
Tags

* Administraţia Naţională a Penitenciarelor pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat aproximativ 300 locuri la Şcoala Naţională de Pregătire  Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”, Academia Naţională de Informaţii, Institutul de Medicină Militară

În perioada 01 martie -18 martie 2011, la nivelul sistemului penitenciar românesc se realizează campania de prezentare a ofertei de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În acest scop, echipe mixte constituite din funcţionari publici cu statut special din diverse sectoare de activitate ale Penitenciarului Brăila derulează în liceele brăilene o campanie de informare privind ocuparea locurilor vacante  cuprinse în oferta de şcolarizare 2011 – 2012 din instituţiile de învăţământ aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precum şi celelalte instituţii de învăţământ partenere cu specific penitenciar.

„Elevilor din  clasele a XI-a şi a XII-a li se prezintă faptul ca Administraţia Naţională a Penitenciarelor pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat  aproximativ 300 locuri la Şcoala Naţională de Pregătire  Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”, Academia Naţională de Informaţii, Institutul de Medicină Militară. Cu această  ocazie, vor fi prezentate liceenilor pliante aparţinând şcolilor de agenţi şi ofiţeri de penitenciare, promovându-se diverse alte materiale pentru tinerii interesaţi să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal.

Avantaje oferite de aceste instituţii de învăţământ: * asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării *asigurarea unei solde lunare pe timpul studiilor * asigurarea unui loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar * asigurarea unui climat organizaţional motivant prin numeroase oportunităţi de realizare pe plan profesional.

Informaţii  privind concursurile de admitere se pot obţine  la sediul Penitenciarului Brăila, str. Carantina nr.4A Brăila, sau la  telefon: 0239/619.314 int.137.

Structura sistemului penitenciar contribuie la creşterea siguranţei în comunitate prin crearea unui mediu custodial adecvat, respectând drepturile fundamentale ale individului aflat în executarea pedepselor privative de libertate iar  activitatea profesională  a  personalului  din sistemului  administraţiei penitenciare  se  desfăşoară în interesul comunităţii prin punerea în aplicare a măsurilor dispuse de organele judiciare, în limitele competenţelor stabilite de lege”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-