Published On: mie, Mar 9th, 2011

Brailenii, extraordinari la Campionatul National al Romaniei

Share This
Tags

* Dansatorii sportivii aduc la Braila un titlu de Campioni Nationali doua titluri de Vicecampioni Nationali din 14 posibile,o pereche  calificata la Capionatele  Mondiale si 3 perechi la Lotul National al Romaniei

La 20 de ani de la infiintare, Federatia Romana de Dans Sportiv impreuna cu Asociatia Judeteana de Dans Sportiv Mures au organizat in perioada 05-06.03.2011 Campionatul National al Romaniei pe sectiuni, Cupa Muresului editia a II a si in premiera pentru Romania, Cupa Europeana la sectiunea standard.

Sala polivalenta din Tîrgul Mures sa dovedit a fi neincapatoare pentru cele doua zile de competitii, una mai importanta decit alta. Simbata seara cind au inceput sfeturile de finala la Cupa Europeana nici pe scarile de acces nu se mai gaseau locuri. Nu numai in tribune a fost inghesuiala ci si pe ringul de dans,cele 751 de perechi participante la cele trei competitii:21 la Cupa Europeana,430 la Campionat si 300 la Cupa Mures a fost un record de participare de-a lungul celor 20 de ani de existenta a FRDS.

Cu o prezenta de invidiat la Cupa Mondiala cele 21 de perechi prezente din tot atîtea tari au facut un spectacol  de neuitat pentru cei prezenti la acest eveniment, iar Romania reprezentata de perechea Rares Cojoc-Katarzyna Kapral au reusit sa obtina medalia de bronz,fiind intrecuti numai de perechile:Ulanov Daniil-Gogoladze Irina din Rusia care sau clasat pe locul 2 si perechea Marco Cavallaro-Joanne Clifton din Italia care sau clasat pe primul loc.

Campionatul National al Romaniei a stabilit perechile participante la Campionatele Mondiale  si perechile care vor face parte din Lotul National al Romaniei pentru 2011.

Printre acestia se numara si sportivii braileni din cadrul Clubului de Dans Sportiv Fantezia Galati-Braila care au reusit sa cistige 3 titluri de Campioni Nationali ,2 de Vicecampioni Nationali si un loc 5 in 4 finale  din 14 competitii.

Dar iata rezultatele complete ale sportivilor braileni si galateni prezenti in finalele de la Tg.Mures:

-open 14-15 ani latino:

Mihai Paraschiv-Diandra Illes,Fantezia Galati –locul 1 din 61 de perechi participante-Campioni Nationali .

-open 14-15 ani standard:

Mihai Paraschiv-Diandra Illes, Fantezia Galati –locul 1 din 62 de perechi participante- Campioni Nationali .

Raul Faliboga-Loredana Buțea,Fantezia Galati-Braila–locul 2 din 62 de perechi participante-Vicecampioni Nationali

Stefan Gagu-Andra Radu,Fantezia Braila- locul 5 din 62 de perechi participante.

-open 6-9 ani standard:

Cosmin Lupoaie-Maria Radu,Fantezia Galati-Braila –locul 1 din 11 perechi participante- Campioni Nationali .

-open 6-9 ani latino:

Cosmin Lupoaie-Maria Radu,Fantezia Galati-Braila –locul 2 din 11 perechi participante- Vicecampioni Nationali

Un Campionat foarte echilibrat,cu foarte multe perechi  extraordinar de bine pregatite, cu o participare foarte numeroasa,intr-un cuvint foarte greu si vreau sa felicit pe aceasta cale toate perechile din Galati si Braila prezente la acest concurs ne declara Andreea Adam – antrenorul Clubului Fantezia Galati-Braila.Nu pot sa nu remarc si perechile finaliste de la Cupa Mures,Razvan Lupascu-Diana Miron locul 5 clasa D 14-15 ani si Dragos Ionascu-Anca Hortolomei locul 4 clasa E standard 16-35 ani de la clubul Fantezia Braila,care si ele au avut de infruntat foarte multe perechi valoroase,ceea ce spune ca dansul sportiv romanesc este intr-o permanenta crestere valorica si nu poti sa-ti mai permiti sa te prezinti la competitii daca nu esti foarte bine pregatit.

Pentru orice antrenor cel mai important lucre este sa participe o data in viata la un Campionat Mondial.Iata ca acest lucru este posibil in urma calificarilor obtinute la categoria de virsta 14-15 ani de catre cele doua perechi calificate la mondialele de standard si latino.

Sunt mindra ca pot sa antrenez si sportivii braileni si iata ca simbioza Galati Braila da rezultate Loredana fiind calificata la Mondialele de standard iar Maria,Andra si Stefan fac parte acum dupa rezultatele obtinute la Tg.Mures ,din Lotul National al Romaniei.

Peste doua saptamini speram sa ne intoarcem de la Iasi cu inca o calificare la mondiale si 2 perechi Campioane Nationale.

Sa le uram succes!

Comentarii

comentariu

About the Author

-