Published On: vin, Mar 25th, 2011

Boboc vrea sa castige la viitoarele alegeri “aproape tot”

Share This
Tags

* si s-ar putea chiar sa-i iasa, dar nu sub sigla PNL-ului condus de el, ci a USL-ului, condus de Stancu 

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, se si vede guvernand Braila, cu o influenta mult mai mare decat acum, dupa alegerile locale din 2012. Desi organizatia sa sta prost in sondaje – gratie, printre altele, si prestatiei sale politice lamentabile -, Boboc isi freaca de pe acum palmele la gandul victoriei aliantei USL in 2012. Dupa cum il cunoastem, junele liberal spera ca, dupa alegeri, cand PNL va fi oficial printre castigatori – nu adus si tolerat la masa de PSD, cum este acum -, va capata si el o oarecare influenta la nivel local, independent de puterea indirecta pe care i-o da calitatea de aliat al PSD. Boboc declara ca, dupa alegerile locale din 2012 si-ar dori sa poata spune ca USL a castigat “aproape tot”, ceea ce PNL, daca ar candida singur, nu si-ar permite sa spuna ani buni de-acum inainte la Braila: “Alianta are un obiectiv clar, de a gasi solutiile cele mai bune, ca sa putem trage linie dupa alegeri si sa spunem ca am castigat aproape tot.  Din acest motiv, impreuna cu colegii de la PSD si PC vom cauta si vom gasi cele mai bune solutii pentru variante castigatoare, fara sa fim subiectivi. Fiecare este drept ca ne dorim pentru noi cat se poate, ne dorim maxim, dar in acelasi timp trebuie sa fim si rationali si obiectivi si vom gasi variantele care vor iesi in final castigatoare”.

In incercarea de a-l aduce cu picioarele pe pamant si a sublinia contributia sa personala minuscula la eventuala victorie, ziaristii l-au intrebat pe Boboc la ce diferenta procentuala in sondaje intre el si candidatul PSD (oricare ar fi acela,  dar care se va situa cu certitudine inaintea lui ) va accepta ca este cazul sa se retraga din cursa pentru Primarie: “Dincolo de obictivele personale, sau de obiectivele de partid, ale fiecareia dintre componentele USL-ului, sigur vom face o analiza pragmatica. In niciun caz nu vom bate cu pumnul in masa nici noi (de parca si-ar permite Boboc sa bata cu orice in masa, in fata lui Stancu!- n.r.) si sunt convins ca nici colegii de la PSD, astfel incat din lupta noastra, sa castige PDL sau un alt partid. Asadar nu discut aici despre cate procente in plus sau in minus, discut despre o analiza pragmatica, serioasa, astfel incat in final sa ne strangem mana ca niste parteneri si sa spunem ca am castigat impreuna”.

Intrebat daca PNL-ul va accepta sa renunte si la candidatura la presedintia CJ si la cea la Primarie, dupa ce se vor vedea rezultatele sondajelor, Boboc a spus: “In contextul in care candidatii nostri sunt plasati sub candidatii PSD-ului, nu mai e vorba de orgoliu, este vorba de un obiectiv comun pe care ni-l propunem”.

Chestionat daca are dubii ca atunci cand e vorba despre la Primaria municipiului si presedintia CJ, candidatii PNL – respectiv Catalin Boboc insusi, care mari probleme de imagine si Marius Zeles, care  este o persoana de cu totul alta factura decat Boboc, dar este necunoscut publicului larg – se vor situa mult sub cei ai PSD, liderul PNL a raspuns: “Nu dubii, am spus-o si cu alte ocazii: si PSD-ul isi pastreaza identitatea si obiectivele ca si partid politic si noi la fel. Pana atunci, pana vom desemna acesti candidati, prin toamna viitoare, avem un timp in care, evident, vom incerca sa abordam aceasta sansa pe care o avem”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-