Published On: joi, Mar 24th, 2011

Boboc pe varza – VIDEO

Share This
Tags

Ingrediente: un boboc fript (de asta ne ocupam noi), o varza pentru calit (are destule la partid), 2 linguri untura (de la sex-shop, de unde ia si picaturile alea minune cu care le inebuneste pe femei, stie el care), sare (in ochi cu inteligenta-i debordanta), 10 – 12 boabe de piper (ramase dupa ce i-a intrat carciuma in insolventa).

Mod de preparare: Boboc cu varza este o mancare cu sos (de care e satula lumea), pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza (elementul de noutate in constituie varza). Se alege un boboc (Alexandru e ocupat cu iahnia de fasole). Se curata (de lovele), se sareaza (dupa gustul bucatarului). Se pune intreg in tava (neaparat una stramta, blonda si fosta baywatch), cu putina grasime (asta nu stim cine poate fi) si 2-3 linguri de apa (sa nu i se usuce gura de atata asteptat sa-i vina randul). Se da la cuptor (nu prea tare, sa nu se arda prea mult), se stropeste mereu cu sosul din tava (din tava, nu din WC). Pe de alta parte, se taie foarte subtire o varza cruda (de tapoca) sau murata (merge si roxana) si se caleste in tigaie cu o lingura de untura (tot din aia de la sex-shop-urile de pe internet). Se pun cateva boabe de piper (deci, mai raman vreo 9). Se poate pune ardei verde (canci, nu se mai primesc cec-uri fara acoperire). Cand bobocul nu este inca fript complet (dar va fi, cu siguranta!), se aseaza in tava varza calita (frate, asa-i reteta, sa nu crezi ca ne legam de faptul ca ai lasat varza fara carne), amestecandu-se cu sosul din tava (parca numai cu sosul), se pune bobocul deasupra ei (a verzei – detalii mai sus) si se da iar la cuptor (de mai multe ori, adica) pentru a completa friptul ei (a verzei de tapoca). In acest timp, bobocul se patrunde de aroma verzei (ei, ce-ti spuneam), iar varza de sucul fripturii (daca se intampla in acelasi timp te-ai scos, recunoaste!). Cand bobocul este destul de fraged (este, ca abia are tuleie), se scoate din cuptor, se taie (pe bune, asa e reteta), se aseaza apoi bucatile in ordinea lor naturala ( capul primul samd), pe o farfurie pe care s-a pus mai intai varza (nici macar reteta nu mai vrea sa auda de boboc). (Horia Marlan)

La masa, merge si o melodie de suflet:


Comentarii

comentariu

About the Author

-