Published On: mar, Mar 22nd, 2011

Batrana omorata in casa, dupa ce a fost, cel mai probabil, victima unui viol – VIDEO

Share This
Tags

* victima este o femeie de 83 de ani din satul Esna, comuna Movila Miresii * anchetatorii banuiesc ca pensionara, careia i-a fost indesat in gura un batic, a murit asfixiata

O femeie de 83 de ani din Movila Miresii a pierit azi-noapte in conditii dramatice, dupa ce a fost agresata in propria casa.  Batrana a fost gasita moarta, astazi, de o vecina care o mai ajuta la treburile din gospodarie si care, atunci cand a vazut ca proprietara nu este prin curte, a intrat la ea in dormitor. Femeia a fost socata sa descopere ca batranica este moarta, cu un batic din lana infundat in gura. Speriata, sateanca a iesit tipand din curte, iar vecinii, alertati, au anuntat imediat Politia.

La fata locului s-au deplasat un numar insemnat de politisti, in frunte cu adjunctul sefului IPJ Braila, subcomisarul Adrian Gluga. Din primele cercetari facute sub coordonarea procurorului criminalist,  politistii au descoperit ca victima, care fusese acoperita cu o patura, era dezbracata de la brau in jos, iar baticul ii fusese indesat in gura cu salbaticie si-i intrase mult  in gat, impiedicand-o sa respire. In plus, achetatorii au constatat ca un geam al locuintei era spart, ceea ce i-a facut sa creada ca atacatorul sau atacatorii au patruns pe timpul noptii pe fereastra si au navalit peste femeie.

Vecinii sustin ca batrana avea o situatie financiara precara si nu detinea in casa nici bani si nici cine stie de lucruri de valoare, care sa tenteze vreun hot. Ei cred ca, de fapt, intrusul sau intrusii au venit doar cu gandul sa o violeze si pentru ca au vrut sa o impedice sa tipe, i-au bagat pe gat baticul, iar victima iar aceasta a sfarsit asfixiata.

“Eu am venit dimineata la tanti Anica, sa-i fac ceaiul si sa-i fac putina curatenie, ca de obcei, dar am gasit-o moarta in pat. Am vazut si ca un geam era spart. Nu m-am atins de ea, am fugit imediat afara, ca mi-a fost frica. Din ce am vazut eu, era imbracata cu un ilic si nu avea urme de lovituri pe fata, dar nu am stat sa ma uit bine, ca m-am speriat si am iesit. Dupa aceea, am auzit ca atunci cand a venit, seful de post a vazut ca era dezbracata la piele, pana-n brau. Cred ca au violat-o, ca de furat nu aveau ce sa fure…”, a declarat  Valerica Rosu, vecina care a gasit victima.

Localnicii spun ca niciodata nu s-a intamplat o asemenea grozavie in satul lor si nu cred ca de vina este un localnic. Femeile mai in varsta, care locuiesc singure, se tem acum sa mai doarma noaptea, cu gandul ca atacatorul ar putea sa le viziteze si pe ele.

Politistii au demarat o ancheta si asteapta rezultatul examenului medico-legal, pentru a stabili cu exactitate daca a fost vorba de un viol si care a fost cauza mortii. In plus, in cazul in care a victima a fost intr-adevar agresata sexual, ei vor sa afle daca aceasta a murit in timpul violului, sau agresorul a abandonat-o cu baticul infipt in gat, iar femeia a murit asfixiata, mai tarziu.

Comentarii

comentariu

About the Author