Published On: vin, Mar 4th, 2011

Balcan e suspect de grijuliu cu Simi. Oare de ce?

Share This
Tags

Nu stiu altii cum sunt, dar noi, unii, cand l-am auzit astazi pe Balcan cum se gudura, cand e vorba de Simionescu, ne-am umplut de mirare. Pentru unul care spune ca va candida la Primarie in 2012 – deci, teoretic, este contracandidatul lui Simi -, te-ai astepta la un atac din toate pozitiile, mai ales cand are si ce ataca. Piticu, insa, s-a facut mic intr-un ibric si a ignorat mingile ridicate la fileu, asa, de incarcare, ca sa vedem cat e de tare. Gurile rele spun ca Piticu drumar – spunem asta, ca sa inteleaga Dumitriu la cine ne referim, ca cica stie multi pitici si uneori, ii mai incurca. Nu de alta, dar dupa cum singur recunoaste si el era poreclit, intr-un timp, Piticu’… Sa-i spunem, pentru diferentiere, Piticu maur, ca ne-a spus ca nu-i e rusine, ba chiar e mandru de tenul de grrec – a  bagat la inaintare, iarna asta, asa, pe sest, vreo cateva utilaje la deszapezire, de-a castigat si el un ban cinstit  din apa de ploaie, asta… din fulgii de zapada. Noi l-am intrebat direct daca a facut afaceri cu Primaria, fie ele si pe cai ocolite si inzapezite, dar el cica “nu, pe-onoarea mea de specialist!As fi vrut, da’ n-am putut!N-am avut utilaje, ca le aratam eu cum se deszapezeste!”.

Acum, nici noi nu suntem veniti cu pluta pe Dunare si am mai apucat ierni in care se ocupa Balcan, dar zau ca nu ne aducem aminte sa fi fost vreo deszapezire sa ne dea pe spate si mai multe nu! Si daca ne-a dat pe spate, a fost din cauza ghetii de pe strazi, asa ca asta cu lectia de deszapezire predata de Piticu, parca n-am inghiti-o pe nemestecate.

Chestia este ca ne-au zis noua unii care s-au ocupat iarna asta cu deszapezirea si n-aveau loc, printre altii, de Balcan, ca a punctat si el cu vreo cateva utilaje, care aveau aceleasi probleme cu pontajul – sau, din punctul lor de vedere, nu aveau deloc probleme cu pontajul, la fel ca si celelalte privilegiate, care dadeau o tura cu lama-n sus, la oha si treceau pe daiboj 25 de ore din 24 de ore, cu consum la capacitate maxima.

Acum, nu ca n-am avea incredere in cuvantul lui Balcan, dar e curios ca atunci cand ne-am exprimat mirarea, la PSD, ca Balcan curata zapada din oras, primarul n-a negat. Sa nu fi stiut? Sanchi!

Si ne mai mira si dulceata cu care isi invaluie Balcan discursul cand e vorba de Simionescu,  mai ales ca e loc berechet de criticat. Prost sa fii, sa nu-ti miroasa urat, cand il intrebi pe Piticu drumar cum i s-a parut ca au lucrat autoritatile pe deszapezire in aceasta iarna si il auzi cum zice ca a fost bine! Noua, unora, ne-a ramas eclerul in gat – bune eclere, coane Balcane, iti multumim si pe aceasta cale pentru tratatie!

Am zis ca e intr-o zi mai proasta si n-a prins pasa, asa ca, la deruta, i-am mai ridicat una la fileu: cum se pun directorii la Administratia Pietelor pe baza de recomandari date de persoane despre care nici macar primarul n-are habar. Balcan a facut-o ratata si pe-asta, cica: da, e o golanie facuta de liberali, bla, bla, bla. Si cu primarul, care nu se sesizeaza, desi l-am informat, cum ramane? Cica: primarul nu-i de vina, e vina celor din subordine si daca Simi nu se intereseaza, treaba lui! 

Am inteles. Fii pe faza, Piticule si fii mai discret, ca s-ar putea inteleaga si altii (pitici), aia care si asa nu te mai vor candidat la Primarie si care deja iti cauta inlocuitor. Norocul tau ca alegerile locale sunt in miezul verii, ca te trezeai aruncat in zapada, chiar inainte de campanie si te lovea, Doamne-fereste, vreun utilaj propriu, care nu lucra la deszapezire ci doar facea voluntariat, in interesul comunitatii!

Comentarii

comentariu

About the Author

-