Published On: vin, Mar 4th, 2011

Au fost pregatiti, au avut utilaje, au fost pe faza la deszapezire – VIDEO

Share This
Tags

* nu este aprecierea celor care au facut deszapezirea, cum ati crede, ci aceea a deputatului PDL Viorel Balcan, care da nota de trecere municipalitatii, la acest capitol * Balcan isi aminteste cu nostalgie de vremurile cand Tataia scoatea toti angajatii Primariei la deszapezire

Deputatul PDL de Braila Viorel Balcan este multumit, in general de modul in care s-a desfasurat deszapezirea la nivelul municipiului, in aceasta iarna. In conditiile in care multi braileni au fost extrem de nemultumiti pe aceasta tema, Balcan considera ca s-a actionat bine si la timp si s-au curatat principalele strazi din oras, singura problema fiind coordonarea actiunii nenumaratelor firme implicate in acest tip de activitate: “S-a actionat la timp, s-au facut deszapeziri pe strazi, pe unele mai bine, pe altele, mai putin bine, asa se intampla cand nu se lucreaza cu o singura firma sau maximum doua firme, cand se lucreaza cu peste 20 de firme care nu sunt specialiste in deszapeziri si combatere polei. Dar ce am remarcat a fost ca strazile principale din municipiu au fost curatate bine, s-a dat cu solutii antiderapante la polei si gheata si una peste alta, as da o nota de promovare Directiei de Gospodarire Locala, care s-a ocupat de aceasta actiune. Dar repet, se putea si mai bine, daca firmele participante la deszapezire era prelucrate, indrumate, formate, dirijate si cu verificare permanenta. Eu va amintesc un lucru : pe  perioada cat domnul Lungu era primar al municipiului Braila, toti salariatii din Primarie erau prezenti pe strazi la deszapezire, fiecare utilaj avea un salariat al Primariei care raspundea de segmentul pe care il avea in primire. Acum sigur ca au aparut foarte multe firmulite care au un utilaj, doua sau trei si fac chipurile deszapezire; lucrurile nu sunt chiar asa”.

Dat fiind ca blandetea comentarilor ne-a pus pe ganduri, l-am intrebat pe Viorel Balcan daca nu cumva a avut si el utilaje implicate in activitatea de deszapezire, la nivel de municipiu: “Nu, am mai fost intrebat de acest lucru. Sigur ca mi-as dori sa ma implic, pentru ca daca as avea utilaje de deszapezire, as sti sa fac si treaba si mi-as dori acest lucru. Nu am avut utilaje si daca aveam, era bine. Ma bucur ca as fi dat un exemplu de deszapezire pentru celelalte 20-30 de firme care au participat la aceasta activitate. Pacat ca au fost pregatiti, pacat ca au avut utilaje, pacat ca au fost pe faza, dar n-au executat lucrari de calitate. In timp ce la Galati, strazile, dupa o ninsoare puternica, erau negre, curate, la noi erau poduri de gheata si zapada tasata pe carosabil”.

Potrivit informatiilor noastre, insa, Balcan a avut cateva utilaje implicate in activitatea de deszapezire la nivel de municipiu, iar intr-o conferinta de presa din urma cu cateva saptamani, s-a discutat despre acest lucru, primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu a negat. E drept, insa, ca, in cazul lui Simionescu, faptul ca nu a negat nu este semn ca stia ca este adevarat, ci poate fi un semn ca nu stie daca este adevarat sau nu, asa cum nu stie daca la Administratia Pietelor nu se da niciun concurs pentru ocuparea functiilor de conducere, ci s-au semnat deja contractele de management, iar cei angajati pe baza de recomandare raman in functii mult si bine.

Comentarii

comentariu

About the Author

-