Published On: mar, Mar 22nd, 2011

Anticonceptionale pentru barbati

Share This
Tags

*  si nu este o gluma, mai nou domnii iau anticonceptionalele in locul partenerelor, de ce? Va explicam noi in cele ce urmeaza.

Daca ar fi sa facem un top al celor mai “napastuiti angajati” pe primul loc ar fi farmacistii. Poate va intrebati si din ce motiv facem aceasta afirmatie? Pai va spunem tot noi. Intr-o zi de munca, in aparenta obisnuita, o angajata a unei farmacii din Braila a fost supusa unor teste de “rezistenta la ras” si nu un simplu zambet ci un ras in hohote. Si cum va spuneam intr-o zi intra in farmacie un domn pentru a cumpara un medicament. Pana aici nimic special, situatia devenind un pic bizara abia atunci cand respectivul ii cere  farmacistei anticonceptionalele acelea care incep cu “R”. Farmacista ii ofera domnului un raspuns prompt, spunand: “Rigevidon”. Aproband raspunsul farmacistei domnul vine si cu completarea intradevar bizara: “Da doamna, din acelea, ca de trei luni iau si nevasta-mea tot ramane gravida!”

Dupa asemenea raspuns au urmat si rasetele de rigoare insa si informatia corecta privind atat administrarea anticonceptionalelor cat si sexul persoanelor carora le este destinat medicamentul.

Definitia anticonceptionalelor ne spune ca sunt medicamente ce previn sarcina nedorita, se administreaza pe cale orala, iar cand o FEMEIE ia anticonceptionale pacaleste organismul astfel ca ovulatia nu se mai produce, deci nu mai ramane insarcinata.

Credeati ca povestea se termina aici, gresit. Acesta nu a fost singurul test la care a fost supusa farmacista noastra. Si uite asa  va mai aducem in atentie unul. O distinsa doamna intra in farmacie cu o reteta prescrisa de medic. Printre medicamentele prescrise aflandu-se un gen de “ovule”. Nimic iesit din comun, doamna este servita, informata despre metoda de administrare a medicamentelor si pleaca. Dupa o saptamana aceeasi doamna, paseste pragul farmaciei cu aceeasi reteta. Curioasa din fire farmacista o intreaba daca a primit indicatiile medicului cum ca ar trebui sa isi prelungeasca tratamentul. Raspunsul a fost ca da, deoarece prima administrare a retetei nu prea a avut efect iar doamna spune clar: “va rog daca puteti sa imi dati alte ovule, deoarece acestea sunt prea mari si au un gust salciu”. Farmacista devine oripilata de rugamintea doamnei si dupa ce isi revine din soc ii ofera o alternativa mai putin salcie. Ovulele reprezinta tratarea problemelor vaginale si administrarea se face intravaginal.

Daca unii dintre dumneavoastra au crezut ca meseria de farmacist este oarecum banala, cu aceasta ocazie a-ti aflat ca uneori poate fi chiar amuzanta. (Beatrice Corneanu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-