Published On: mar, Mar 22nd, 2011

“Adrian Severin a gresit din punct de vedere moral”

Share This
Tags

*este declaratia deputatului de Braila, Cristian Rizea , in ceea ce priveste “consultanta” pe care Adrian Severin a oferit-o contracost unor jurnalisti britanici, aflati sub acoperire, ce i-au oferit europarlamentarului o suma de 12.000 de euro cu scopul promovarii unui amendament la o directiva europeana

Europarlamentarul Adrian Severin s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte al PSD, dupa ce a fost acuzat in scandalul european “Amendamente contra bani”. Impreuna cu alti trei eurodeputati, Adrian Severin (PSD) a picat in plasa unor jurnalisti britanici, cazand la o presupusă invoiala de 12.000 de euro cu cei de la “The Sunday Times”, cu scopul promovarii unui amendament la o directiva europeana vizând despagubirea deponentilor bancilor aflate in faliment.

Deoputatul PSD de Braila Cristian Rizea a declarat ca europarlamentarul Adrian Severin e platit de Parlamentul European pentru a promova amendamente, iar gestul de a oferi “consultanta pe bani” , este unul imoral.

“Pozitia estimata de liderul socialilor democrati in Parlamentul European, domnul Martin Shultz, este cea mai in masura pozitie si nu cred ca am nimic in plus de adaugat. Autosuspendarea este cea mai buna varianta pentru ceea ce a facut domnul Severin. Eu cred ca a gresit din punct de vedere moral. Eu cred ca pentru intitativele legislative , indiferent ca e vorba de Parlamentul European fie ca e vorba de Parlamentul Romaniei, suntem platiti fiecare, la nivelul respectiv. Suntem platiti pana la urma pentru a face aceste legi, ori nu mi se pare normal sa pretindem consultanta pentru astfel de lucru, avem o obligatie pana la urma, asta este job-ul nostru”,  ne-a declarat deputatul  Cristian Rizea.

Adrian Severin a spus ca este marcat personal de acest episod numit “Amendamente contra bani” si ca nu considera ca a incalcat regulile Parlamentului European, actionand cu “buna credinta”. Cazul eurodeputatului Adrian Severin, acuzat ca “si-a vandut serviciile” in Parlamentul European, a intrat si in atentia DNA, care s-a autosesizat. De asemenea, europarlamentarul a anuntat  ca se autosuspenda din functiile din BPN al PSD insa nu va demisiona din PE.(Alina Tatu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-