Published On: vin, Mar 4th, 2011

„O zi în penitenciar – Învăţăm din greşeli”

Share This
Tags

* o lecţie de viaţă, pentru elevii Grupul Şcolar Industrial „Anghel Saligny”

 Un grup de elevi de la Grupul Şcolar Industrial „ Anghel Saligny” din Brăila au avut ocazia să vadă, astăzi, pentru scurt timp, cum este viaţa după gratii. Elevii clasei a-XIII-a BRP, alături de dirigintele Andreea Cătălina Onofrei, au vizitat Penitenciarul Brăila, în cadrul proiectului „O zi în penitenciar – Învăţăm din greşeli”.

„Cu această ocazie, elevii au avut posibilitatea să afle o serie de lucruri referitoare la programul zilnic la persoanelor private de libertate, informaţii despre regulamentul de ordine interioară şi despre viaţa de zi cu zi a acestora. Ei au avut posibilitatea să stea de vorbă cu persoanele private  de libertate şi să afle de la aceştia povestea vieţii lor. Astfel, se va trage un semnal de alarmă asupra faptului că fenomenul infracţional constituie un prim factor al degradării tinerei generaţii, iar şcoala, alături de familie şi justiţie, trebuie să prevină săvârşirea unor astfel de fapte; dialogul s-a focalizat în final pe consecinţele ce decurg din adoptarea unei conduite antisociale, precum şi pe restricţiile pe care le comportă statutul de persoană privată de libertate. 

Proiectul „O zi în penitenciar – Învăţăm din greşeli” are ca principal scop prevenirea delincvenţei în rândul minorilor şi tinerilor, iar obiectivele sunt creşterea gradului de conştientizarea tinerilor privind, condiţiile favorizante, factorii de risc şi consecinţele juridice şi sociale ale infracţiunilor”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Simona Kober.   

Comentarii

comentariu

About the Author

-