Published On: mie, Mar 9th, 2011

“Nu mi se pare normal ca autoritatile publice locale sa finanteze un club de fotbal privat”

Share This
Tags

* este declaratia presedintelui PDL Constantin Dumitriu * acesta spune ca este incorect ca CJ sa finanteze clubul de fotbal CF Braila, la care actionar majoritar este Concivia, o firma a presedintelui Consiliului Judetean

Presedintele PDL Braila Constantin Dumitriu considera neintemeiate acuzatiile cu privire la faptul ca alesii democrat-liberali nu ar sprijini fotbalul local si ca se opun finantarii clubului de fotbal CF Braila. Dumitriu a explicat astazi, intr-o conferinta de presa, ca, de fapt, consilierii PDL nu sunt de acord sa sprijine cu bani de la bugetul local un club privat, la care actionat majoritar este firma Concivia, a presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu: “Consilierii PDL erau acuzati ca se opun finantarii clubului de fotbal si as dori sa fac o precizare care mi se pare de bun simt: atat timp cat Concivia, dupa cate cunosc, are 98,6 % actiunile acestui club de fotbal, nu mi se pare normal ca autoritatile publice locale sa finanteze in totalitate acest club; practic, el este un club de drept privat, la care este actionar 98,6% Concivia si este finantat de la bugetul local. Deci vedem cu ochiul liber ca si aici s-a format o gasca sub conducerea baronului local, pentru ca acolo, daca nu ma insel, este presedinte al clubului Adelin Soare, baiatul domnului Soare, de la “Concivia”, “Concivia” care apartine, foarte bine stim, lui Bunea Stancu. Dar asa cum a demonstrat ca poate sa-si conduca afacerile cat nu este la carma banului public, se vede foarte clar cat de bine conduce acest club care se indreapta, din pacate, cu viteza mare spre divizia C, spre liga a treia”.

Precizam ca la o recenta sedinta a CJ Braila, consilierul PDL Marian Sirbu a cerut colegilor sai sa sustina un amendament la bugetul judetean, care sa duca la oprirea finantarii, daca echipa de fotbal va pierde sau va face un meci egal pe teren propriu, in returul campionatului. La acel moment, presedintele CJ a propus ca la jumatatea returului sa se faca o analiza in plenul Consiliului si sa se ia atunci o decizie si a avertizat ca suspendarea finantarii va insemna implicit, desfiintarea echipei. Amendamentul propus de PDL nu a trecut, iar consilierii au votat un  buget in care este prevazuta finantarea cu sapte miliarde de lei vechi a clubului de fotbal CF Dacia Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-