Published On: mar, Mar 15th, 2011

“Incepe marea rafuiala intre Presedintie si purtatorii de cascheta!”

Share This
Tags

* este opinia consilierului municipal PSD Doru Damian

Consilierul municipal PSD  Doru Damian este indignat de anuntatele masuri de reducere a numarului angajatilor Ministerului de Interne cu circa 18.000 de persoane. El interpreteaza aceasta reducere de personal ca o razbunare a presedintelui Traian Basescu pe politistii care, in urma cu cateva luni, protestau in fata Palatului Cotroceni, aruncand peste gard caschetele si strigand : “Iesi afara, javra ordinara!”.

“Au inceput rafuiala cu cele 18.000 de cadre din Ministerul de Interne. Pe sest, au inceput sa-i dea afara. Incepe marea rafuiala intre Presedintie si purtatorii de cascheta. Vad ca ne ocupam de nu stiu ce probleme, dar de alea reale, de Codul Muncii, de faptul ca 18.000 de oameni din forte de ordine publica pleaca din sistem, mai putin ne intereseaza. Astea sunt lucrurile reale! Faptul ca s-a scumpit cartoful cu 10%, asta ne intereseaza, faptul ca suntem testati de agentii economici si creste de la luna la luna pretul zaharului, absolut fara niciun fel de justificare, astea trebuie sa ne consume! Pe noi ne consuma ca Miss Turism s-a tunat nu stiu pe unde si practic deturnam atentia oamenilor de la problemele reale.

Eu va spun ca am vazut un comunicat de presa pe internet prin care se face afirmatia ca in Romania exista 500 de lucratori din Ministerul de Interne la suta de mii de locuitori, o golanie ordinara. Se introduc aici secretare, femei de serviciu, functionari publici si se spune “uite, domnule, ce multi lucratori avem noi in Ministerul de Interne la suta de mii de locuitori, fata de alte state!”. Inclusiv jandarmii sunt trecuti aici. Si atunci m-am dus si eu si am vazut statistica internationala si constatam ca Romania in mod oficial figureaza cu 250 de politisti la suta de mii de locuitori, Bulgaria cu 620 de politisti, Spania cu 490, Ungaria si Franta cu cate 390. Dar noi avem 18.000 de indezirabili, probabil baietii aia cu caschetele care aruncau in timpul grevei care trebuie scosi din sistem si tocmai am gasit solutia”, a comentat consilierul PSD.

Pe fondul reducerii numarului politistilor la nivel judetean, Damian are mari asteptari si de la politia locala, dar este constient ca simpla imbracare a unei uniforme nu te face politist: “Eu tot ma astept sa vad o colaborare intre politia de nivel national si politia locala nou infiintata. Nu pot sa-mi permit sa fac comentarii privind politia locala, dar politistii nu se fac peste noapte, fratilor, trebuie sa aiba putin in vena, ca sa fie politisti, sa aiba sange. In plus, un politist adevarat se formeaza dupa 10 ani de munca, credeti-ma, ca stiu ce vorbesc. Deci daca l-ai imbracat pe un om in uniforma nu inseamna ca l-ai facut si politist.  Am auzit, mai nou, ca vor sa desfiinteze Academia de Politie, au facut acolo un uragan, au schimbat rectorul, au plecat oameni pe care ii cunosteam, oameni cu state universitare deosebite, pentru ca si aia trebuie sa devina o anexa a puterii portocalii”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-