Published On: sâm, Mar 5th, 2011

“Daca vor fi diferente mari in sondaje, cei care vor avea aceste diferente mari in plus vor fi candidatii USL”

Share This
Tags

* este asigurarea pe care o da liderul PNL Mihai Voicu * daca diferentele dintre locul I si locul II in sondaje vor fi insa de cateva procente, USL ar putea merge si cu candidati de pe locul II, pentru o echilibrare la nivel national

 Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat astazi, la Braila,  ca pozitia fruntasa in sondajele de opinie nu va fi singurul criteriu care se va lua in calcul, atunci cand se vor stabili candidatii unici ai aliantei PSD-PNL-PC la alegerile locale din 2012. Voicu a precizat ca s-a decis la nivel central sa existe un echilibru in numarul de candidati pe care il vor da cele trei partide membre ale USL si de aceea, este posibil ca o persoana care a iesit pe locul I in judetul sau, in sondajele de opinie, sa nu fie desemnat totusi candidat, ci sa i se incredinteze responsabilitatea de a intra in cursa electorala unuia de pe locul II, de la partidul care trebuie: “Este vorba de o chestiune care se discuta la nivel national, situatia din fiecare judet este desigur importanta, dar trebuie privit in acest ansamblu national, pentru ca in final, PSD va desemna 21 de candidati la presedintele CJ si PNL-PC, 20 de candidati. Este un lucru ferm, strict si prevazut in protocol. De aceea discutii intre colegi si partenerii de Uniune din fiecare judet in parte sunt desigur constructive, dar nu decisive, pentru ca acest lucru trebuie sa se echilibreze in aceasta grila. Si mai adaug un lucru: nu exista drept de preemptiune, o garantie, daca vreti, pentru persoanele aflate in functie, pentru ca obiectivele noastre sunt desigur, la nivel de USL, sa castigam cat mai multe consilii judetene si cat mai multe primarii resedinta de judet si vom face acest lucru cu cei mai buni candidati, indiferent daca se afla in functie sau nu se afla in functie. Exista mai multe elemente de cercetare si de analiza politica care se iau in cacul, nu doar strict un scor pe sondajul de opinie, pentru ca conteaza notorietatea, increderea, numarul de primari, sunt mai multe elemente, iar in final, vom inchide aceasta grila nationala pe cifrele pe care le-am mentionat”.

Intrebat daca este posibil sa se mearga pe un candidat USL care s-a plasat pe locul II, daca locul I este la zeci de procente in fata, Voicu a precizat: “Va garantez ca daca diferenta este de zeci de procente, cel care are zeci de procente in fata va fi candidat, dar orice sociolog va poate spune ca procente de 4-5% sunt ca si cum n-ar fi. Eu nu stiu ce se va intampla la Braila, dar daca aici vor fi diferente mari in sondaje, cei care vor  avea aceste diferente mari in plus vor fi candidati, fara indoiala”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-