Published On: joi, Feb 10th, 2011

Un cal si 30 de oi au ars de vii intr-un incendiu, in comuna Traian – VIDEO

Share This
Tags

Circa 30 de oi si un cal au ars de vii, in aceasta dimineata, in urma unui incendiu izbucnit intr-un saivan, in comuna braileana Traian. In jurul orei patru a diminetii, doi muncitori care isi avea dormitorul langa adapostul animalelor s-au trezit din somn din cauza fumului care le umpluse dormitorul. Cei doi au iesit in curte, pentru a respire aer curat si au constatat ca adapostul in care erau cateva sute de oi ardea. Speriati, muncitorii au strigat dupa ajutor si impreuna cu cativa localnici au incercat sa scoata animalele din flacari. Acest lucru s-a dovedit insa foarte greu de facut, pentru ca animalele, speriate, nu se dadeau duse. In final, o mare dintre animale au fost salvate, insa au fost si cateva zeci de oi si unul dintre caii de la stana care nu au mai putut fi scosi din saivan si au ars de vii.

“Ciobanii care dormeau aici au observat focul si au sarit  sa scoata animalele. I-am ajutat si eu, ca au auzit cum strigau dupa ajutor si am venit intr-o fuga incoace. A fost greu, ca noi incercam sa dam oile afara, iar ele se impingeau inauntru. Pana la urma, au mai ramas in savan 30 de oi si unul  dintre cai. Bine ca n-a fost mai rau, ca daca ciobanii nu s-ar fi trezit la timp, din cauza fumului, iesea cu moarte de om, Doamne fereste…”, ne-a declarat un martor.

“Nu cred ca a fost pus focul, de la tabloul electric se pare ca a fost, de la moara. Cand am vazut ca arde, am scos oile si caii afara. Noroc ca au scapat oamenii aia are dormeau alaturi, ca acum, camera in care erau ei, a ars toata. Nu mai ramanea decat cenusa din ei, daca ii prindea acolo…”, ne-a declarat un alt muncitor.

La fata locului a venit si primarul localitatii, Nicusor Abaseasca, pentru a vedea cum poate ajuta. Pompierii  au actionat cu 3 autospeciale, insa nu au mai putut salva mare lucru, saivanul fiind distrus in proportie de 80%.

Viorel Ceausu, proprietarul fermei, s-a aratat si el multumit ca niciun angajat de-al sau nu a fost ranit de pe urma incendiului si ne-a spus ca saivanul nu era asigurat.

“Astazi, in jurul orelor 05:00,  Detasamentul 2 de pompieri Braila a intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea unui incendiu la un adapost de animale din localitatea Traian. Cauza care a dus la producerea incendiului a fost un scurtcircuit la instalatia electrica. La adapostul pentru animale din localitatea Traian au ars:  o magazie, in care erau depozitate cinci tone de stiuleti porumb, sapte tone de orz boabe, 500 kg de urluiala, o moara pentru urluiala, 350 mp de acoperis din lemn, acoperit cu tabla de la adapost, 30 de oi si un cal. Au fost salvate 450 de oi, 300 miei, doi cai si 200 mp din adapostul afectat”, a declarat Mr. Stefan Stoian, purtator de cuvant ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al judetului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-