Published On: vin, Feb 4th, 2011

Suntem siguri ca Badalan vrea, dar nu credem ca poate

Share This
Tags

Pentru cineva care n-a dat decat rateuri in activitatea politica si care si-a obtinut functiile pentru ca i-au fost oferite pe tava de altii, nu pentru ca le-ar fi castigat singur, prin alegeri, generalul in rezerva Eugen Badalan prea se da rotund. Cunoscut electoratului mai degraba drept “Generalul Cauciuc” - dupa o afacere urat mirositoare in care i-a fost implicat numele si care l-a adus in fata anchetatorilor - decat drept un militar de cariera, care a fost seful Statului Major al Armatei, Badalan afiseaza o siguranta de sine care, probabil, tinea in fata subordonatilor ce erau obligati sa execute, nu sa discute, dar nu tine catusi de putin in fata ziaristilor, care exact din asta traiesc: din intrebat si comentat.

Badalan se da mare militar – aici nu comentam, ca noi, unii, n-am slujit sub comanda lui, nici ca soldati, nici ca ziaristi; se da mare om de administratie, pentru ca a scris niste carti pe tema asta – aici comentam, ca pe noi nu ne-a convins, poate sa fie tare-n teorie si-n clanta, dar practica il omoara… Cum l-a omorat si cand era mare scula pe bascula… pardon, pe tanc, atunci cand, in loc sa se ocupe de instructia soldatilor, facea tranzactii discutabile cu cauciucuri. In plus, generalul se da si mare om politic, ceea ce iar comentam, avand in vedere ca dupa rezultatele obtinute de PDL in alegeri, sub inteleapta sa conducere, Cauciuc a trebuit sa-si dea demisia din functie, fiindca i-a fost ceruta de sefii de la centru. In plus, nici propria candidatura in alegerile parlamentare n-a fost cine stie ce succes si numai norocul a facut ca, alergand in cursa pentru un mandat de deputat si iesind pe locul II, sa-si adjudece Marele Premiu. Ca o fi calcat in ceva (tot urat mirositor), in timp ce alerga in aceasta cursa, norocul lui sa fie.

In acest context mai degraba defavorabil lui, pe care l-am conturat mai sus, ni se pare putin deplasat sa vorbeasca tocmai Cauciuc ca un mare specialist, despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana, ca sa fie aleasa intr-o functie. Nu de alta, dar din propria experienta nu poate sa vorbeasca, fiindca el, personal, n-a fost ales in nicio functie militara, politica sau administrativa, el a obtinut toate aceste functii doar numit. Si nu facem referire la mandatul de consilier, pe care l-a obtinut pe o lista de partid, nu candidand separat el, ca persoana. Nici macar ca presedinte de filiala nu a fost ales – nu-i vorba, ca si daca era ales cum a fost Titiu, mai bine nu mai pierdeau timpul si nici banii, nu mai mobilizau nici baietii de la firma de paza, si-l numea direct de la centru…

De-aia zicem ca a fost de-a mirarile sa-l ascultam la o conferinta de presa explicand ca pentru a vorbi despre candidaturi de succes, trebuie sa discutam despre oameni care vor sa candideze, care stiu ce sa faca, pentru a castiga si care pot sa faca acele lucruri, ca sa castige.   

Ca a vrut sa candideze, ne e clar, ca de-aia a intrat in PDL; ca a stiut ce sa faca pentru a castiga, avem mari dubii, avand in vedere ca a iesit pe locul II, iar ca poate sa faca acele lucruri, ca sa castige, ne e cam neclar. Sa se refere la faptul ca poate sa faca ceea ce trebuie ca sa ajunga pe locul I (ceea ce n-a putut), sau la faptul ca poate sa traga sforile, astfel incat, la negocierile intre partide, sa-i obtina altii functia dorita, pe cai ocolite, daca el n-a fost in stare s-o obtina, in lupta dreapta ?! Dreapta, vorba vine, ca toti au luptat cu lovituri sub centura, dar macar au fost conditii egale….  

De-aia spunem ca s-o fi dand generalul Cauciuc macho man politic, dar n-are cu ce si n-are nici cu cine se intelege, fiindca, atunci cand discuta cu noi, nu poate sa dea militaria jos din pod si sa ne faca sa ne-nghitim comentariile: “Da, sa traiti!”. ( Soldatul Svek)

Comentarii

comentariu

About the Author

-