Published On: lun, Feb 7th, 2011

Stancu nu crede ca Ministerul Sanatatii poate impune comasarea unor spitale din Braila

Share This
Tags

* deocamdata, presedintele CJ Braila ia aceasta idee a ministerului, de unire a Maternitatii, Spitalului TBC si Spitalului Judetean, ca pe o simpla sugestie – si inca una inoportuna

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu accepta ideea comasarii Maternitatii si Spitalului TBC cu Spitalul Judetean, chiar daca sugestia vine chiar de la Ministerul Sanatatii.

Stancu continua sa creada ca unirea celor trei spitale este proasta, cel putin in momentul de fata: “Din punctul nostru de vedere, nu este o varianta buna. Nu este o varianta buna, deoarece Spitalul Judetean stiti cu totii cum l-am preluat si ce am patimit cu el. Noi suntem foarte preocupati de a-l aduce pe linia normalitatii, din toate punctele de vedere. Atentia noastra este inspre Spitalul Judetean Braila, pentru a intra intr-o normalitate din toate punctele de vedere – si sanitar si medical si din punct de vedere al acoperirii platilor furnizorilor pe care le au, utilitatilor, s.a.m.d.  Ca sa conduci, ca manager, un spital aflat la cativa kilometri de sediul tau, cum e Spitalul de Obstetrica si cel de Pneumoftiziologie, mi se pare o anormalitate, cel putin astazi. Atunci cand se va schimba mentalilatea celor care muncesc in Sanatate, atunci cand gasim o varianta optima, atat din punct de vedere al numarului de paturi, cat si al ambulatorului care trebuie sa preia in mare parte cazurile, atunci putem discuta, dar mai devreme de cativa ani de zile nu cred ca putem discuta despre acest subiect. Eu, personal, nu sunt pentru comasarea spitalelor”.

Intrebat fiind daca este de parere ca exista vreo posibilitate legala ca Ministerul Sanatatii sa impuna autoritatilor locale o astfel de decizie, de comasare a spitalelor, Stancu a raspuns: “Nu stiu daca exista posibilitatea legala ca ministerul sa ia decizia comasarii unor spitale, peste capul autoritatilor locale care le au in subordine. Atata timp cat spitalele sunt in patrimoniul nostru si au fost pasate, ca sa spun asa, in bratele noastre…  Ministerul si-a mai pastrat anumite competente, e adevarat ca nu foarte mari, dar nu vad cum ar putea sa o faca, pentru ca atata timp cat numirile de manageri si organizarea s-a facut in plenul Consiliului Judetean, eu cred ca va fi greu de facut. Cred ca este o chestiune cu caracter de recomandare orientativa si urmareste ca mai multe spitale sa se desfiinteze, fie prin comasare, fie prin transformare in camine de batrani”.

Intrebat daca va supune aceasta problema la vot in Consiliul Judetean, sau o respinge din start, Stancu a spus: “Vedem ce apare de la Ministerul Sanatatii, daca ne este opozabil din punct de vedere legal, va trebui sa o punem in discutie. Asa nu inseamna ca vom fi obligati sa o si aprobam, ca nu cred ca cetatenii ne-au ales sa votam anumite lucruri care le sunt potrivnice. Atata timp cat organizarea la Obstetrica este una  buna si la TBC, la fel, nu vad de ce sa schimbam lucrurile. Bine, la TBC o sa facem niste schimbari, sunt foarte multe reclamatii acolo, dar asta nu inseamna ca ne gandim la o comasare. In momentul in care amestecam doua spitale care functioneaza, cu un spital care tinde spre a merge bine, poate sa iasa ceva rau”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-